teisipäev, 28. veebruar 2017

Riia, Riga, Riiga

Heia,


Mõtlesin, et kirjutan paari sõnaga kuidas mu sünnipäevanädal, ehk väärikas vananemine toimus. Hästi kokkuvõttes. 

Alustasin juba 19.02 sellest, et pidasime sünnat kodus minu ja Taavi vanematega. Rahulik istumine. Nädala sees tuli teha kaks prallet. Üks Arcticus ja teine polikliinikus. Mõlemad möödusid kenasti. Söökidega ja jookidega varustas mind Selver ja Fenoks. Ei  minul aega ole neid võikusid vorpida. Poest saab kõike nii mugavalt. Ainult kompsude tassimise rõõm.


Kolmapäeva õhtul sain veel sõbrannaga Truffees käia, mis polnud küll otseselt sünnipäevapidu, aga siiski mõnus äraolemine. Õnneks oli lühike töönädal ja mul oli sel aastal plaan sünnipäevaks ära sõita. Kuna sõbrannadega kavatsen sel aastal pidu pidada hoopis siis kui soojemaks läheb oma suvilas. Siis on nagu soolaleivakas ja pidu korraga.


Plaan oli siis tavapärase Tallinna tripi asemel Riiga minna. Väike kultuuriruumi vaheldus mõjus hästi. Jäin ise väga rahule, kuigi ega me midagi väga erilist ei teinud. Olime broneerinud katusekorteri peaaegu kesklinnas kolmeks päevaks ja kaheks ööks. Vanniga :) Korter oli kena ja puhas ja megamugav. (nõudepesumasin, kõik käepärane, palju kanaleid tvs jne). Toas oli meil ootamas ka shampus ja vesi ja puuviljad (õunad). Väga armas.


Esimesel päeval saabusime, vaatasime korteri üle ja läksime linnapeale shoppama. Jalutasime vaikselt ja muudkui kaugemale . Tagasi minnes tuli päris kaua vantsida. Aga jõime vahepeal kohvi ja soojendasime end. Siis puhkasime apartmendis jalgu ja käisime veel Rimis ja ostsime head paremat, et mõnusalt õhtust süüa.


Järgmine päev meil plaane polnud. Alustasime sellest, et läksime ostukeskusse Spice ja sõime LIDOs hommikust. Enne avastasime tee pealt Kalnciema kvartali turu. See oli megalahe. Hunnik isetehtud sööke ja käsitööd. Taavi tutvus mingi sepaga ja ostis talt väga kena metallist kirstukese ehte vms jaoks. Sai ka sepalt kontaktid, kuna plaanime suvepoole tema juures käia ja endale grilli või ahju suvilasse temalt osta. Hinnad on palju madalamad kui eestis ning ta elavat Tartust 120km, ehk kuskil nii enamvähem lähedal :) Peale hommiksööki leidsime megalaheda ja supersuure antiigipoe. Oi seal oli igast kraami ja me saime seal särasilmselt tükk aega uudistada. Me ei ostnud midagi. Pealegi olime lubanud tuttavad tagasiteel peale võtta, ehk siis kummut-tagaistmele-variant langes ka ära. Oligi parem. Ega meil ju otseselt midagi vaja pole. Edasi läksime loomaaeda. Ilm oli väga vahelduv. Vahepeal tuiskas ja vahepeal paistis päike. Saatus soosis meie tegemisi ja kogu selle aja, mis me loomaaias käisime paistis päike ja oli võrdlemisi mõnus. No jahe ikka, aga üleelatav. Loomaaias oli suureks vaatamisväärsuseks kaelkirjakute maja, kust sai neid suuri loomi vaadata nii kõrgemalt ehk nende pea kõrguselt kui jalgade juurest. Väga põnev. Seni kuni korraks pingil jalgu puhkasime, tuli mingi loomaaia kass ja lamas Taavi saabaste peale. Tüüpiline Taavi- kassimagnet. Nii kui loomaaias lõpetasime, hakkas tuiskama. Läksime mingisse(nime ei mäleta) ostukeskusse ja jõime kohvi struudliga. Vahtisime seal veidi ringi ja läksime tagasi apartmenti. Loomaaed väsitas ära. Me ju Taaviga muidu kumbki ei kõnni. Trenni võime teha, aga no kurja see kõndimine on raske :D Puhkasime ja läksime õhtul jälle linnatiirule ning õhtusöögile. Terve laupäev olin ka nägupidi telefonis, kuna mu väärikas vananemine oli siiski erakordselt paljudel meeles ja telefon piuksus ja põrises koguaeg. Mõnus. See tegi tuju veel paremaks. Õhtul käisin jälle vannis, nagu ka esimesel õhtul ja see tekitas eriti sellise puhkuse tunde. 

Pühapäeval käisime hommikust söömas nurgakohvikus, apartmendi lähedal, kus ka esimesel päeval lõunatasime. Väga maitsev. Edasi liikusime vanalinna, kus õnnekombel leidsime parkimiskoha (tasulise muidugi) ja vaatasime merevaigumuuseumi ning pisikesi butiike. Käisime ka lätlaste Peetri kirikus ja kirikutornis. Ilm oli sompus, aga vaade oli ikka kena. Jõudsime kahetseda, et me kohe sinna vanalinna ei läinud. Seal tundus põnev olevat. Aga eks jõuame veel mõni teine kord. Siis oli Alfa ja kojusõit. Alfas suutis Unt veel kõvasti shopata (mulle asju, nagu tal ikka kombeks) ja mina ostsin ka paar pisiasja. Koju sõitsime siis koos Alfast peale korjatud reisisellidega, mis oli tegelikult päris lõbus ja juba 19 ajal olime kodus. Oli täpselt parajalt aega, et lahti pakkida ja veidi taastuda. 

Õhtuks olid meil juba kinopiletid olemas filmile ´´Vastumürk tervisele´´. Megalahe film. Mulle väga väga meeldis.


Vot, aga ma püüan Teid ikka surnuks mitte rääkida ja seekord lõpetan. Võite alati mulle kirjutada ja joonistada. :) Pikka liugu!  (täna on ju ikkagi vastlapäev).


Teie K.


Meie elamine: Lumiere Apartament vms :D



Selline shampusepidu :P

MegaloAntikvariaat, kus ma salaja pilti püüdsin teha :P

Loomaia kass tuli ja sättis end Taavi jalgadele magama. Meganaljakas.

Selline semu oli ka loomaias. Tal oli isegi kaaslane, aga too ei tahtnud pildile tulla :)

Vaade Peetri kiriku tornist, sombune, aga päris elus väga ilus.

Aga seal üleval oli külm :P

Ja seestpoolt üks klõps.

Ja väljast ka üks klõps.



reede, 17. veebruar 2017

Minu saladused.

Kuidas jõuda igale poole ja teha kõike.


Kirjutan nüüd siis oma suurtest saladustest ehk kuidas ma kõike jõuan. Haha. Tegelikult saladusi pole ja vahel võtavadki väsimus ja pisarad võimust aga ka see möödub ja elu läheb edasi.


Panin kirja mõned punktid, mis mind rajal hoida aitavad.


1. Äratuskell- kui hommikul äratusell heliseb, siis vajutan ta kinni ja tõusen voodist otsekohe. Enne kui ma üldse jõuan aru saada, kas ma viitsin tõusta ja kas ma äkki tahaks veel magada. Kui aus olla, siis ma isegi ei tea kuidas telefonil seda äratust edasi lükata :o


2. Ma söön alati hommikust ja mõtlen päeva läbi (mis ei tähenda, et ma asju maha ei unustaks, aga sellest võib Teile meeleldi rääkida Unt). Alati võtan kaasa oma söögid, vajadusel veel, või vahepalad. Nälga ma ei salli ja kui ma olen näljane, siis ma ei saa om tööd hästi teha. Ei trenni, ega füsiot.


3. Talvel söön ma vitamiine. Enamasti on selleks C ja D vitamiinid.


4. Ma joon päris palju vett.


5. Ma planeerin oma aega ja tegevusi. Selle kohta on mul üks hirmus hea aja planeerimise tabel, mida tahaksin ka Teiega jagada. Ise ma enam seda ei kasuta, kuna mul on kõik niigi väga süsteemne. Aga soovitan Sul, kallis lugeja, seda proovida, kui Sa varem pole seda teinud. Võta paberileht ja tee selline tabel, kus vasakus tulbas on kellaajad, mis sobivad Sinu elustiiliga (oleneb mis kell ärkad ja mis kell magama) ja üleval on nädalapäevad. Kõik oma planeeritavad tegevused nagu töö, trennid, õhtusöök sõpradega, kodukoristus märgi tabelisse x-dena. Sinna võib minna ka mingi tv saate vaatamine ja muu. Asjad ja tegevused, mis sulle kas toovad raha sisse või meeldivad või on lihtsalt väga vajalikud. Nendesse ruutudesse, kus x-i pole, tee täpid ja loe need kokku. Need on vabad tunnid Sinu nädalas, millal sa saaksid midagi põnevat või uut ja huvitavat teha. Lugeda raamatuid, õppida uusi keeli, liituda mingi treeningu või hobigrupiga. Täitsin näiteks oma selle nädala kohta selle tabeli. Minul on siin tabelis vaid töö ja mõni kokkulepitud event. Muud asjad on mul puhas rõõm ja ajaplaneerimine. :P Samuti ei lisanud ma blogimist sinna :) See ju puhas rõõm, kuna lugejate arv viimases postituses on megasuur ja ma isegi mõtlesin korraks et isversusver, ma pean nüüd mõtlema hakkama ikka, et ma siin mingit jama ei kirjutaks. Aga vot. Siin need minu uhked tabelid. Tehke järgi! Ja öelge mulle ka mitu vaba h nädalas tuli :D




6.Ma olen selles osas optimist, et usun, et kõik inimesed on sisimas head. Seega kui keegi käitub minuga kahtlaselt (patsiendid vahel pahurad ja karjuvad ja jumalteabmida), siis ilmselt on neil selleks põhjus ja viga on minu lähenemises. Kui proovin teisti siis saan ka parema suhtumise osaliseks. Rakendan seda uskumust mitte vaid polikas, vaid ka kogu oma elusolus.


7. Ma käin tööl, ma armastan seda mida ma teen. Isegi kui ma mõni hommik justkui ei viitsiks tööle minna, siis niipea kui ma juba kohal olen, on tore, sest armastan oma tööd ja mul on igalpool ka suurepärased kolleegid, kliendid ja patsiendid. No ei saa kurta!


8. Mul on hobid: ma käin fotoringis ja postitantsus. Vahepeal loen raamatuid, koon või värvin mandalasid. Puslesid ja 3d puslesid olen ka närvide rahustamiseks kokku pusinud.


9. Mu elukaaslane on olemas mu jaoks ja toetab mind reaalselt, kui mul on raske või ma ei suuda otsustada või mida muud muret. See on megahea tunne ja ma ei oskagi selle kohta muud öelda. See annab emotsionaalse kindluse ja turvatunde.


10. Mul on kaks kassi. Nurruv kass on suurepärane stressi ja väsimuse maandaja. Nad on nii nunnud, kuigi eks nendega ole omajagu janti kah!


11. Ma pean kellaaegadest kinni ja püüan igal pool varem kohal olla. Vanasti oli mul lausa reegel, et pean 15min varem alati kohal olema. See säästab ebameeldivatest üllatustest ja garanteerib vähem stressi. Nüüd võtan vabamalt seda 15 min reeglit ja varem jõudmise aeg sõltub kohast, kuhu lähen. Aga ma ei hiline. Juhid ei hiline, juhid viibivad :D See on hea ütlus, mida mu kolleeg Arcticus kasutab. :D Tegelikult tahtsin seda öelda, et ma ei hiline, kui hilinen, siis on sellel megahea põhjus.


12. Ma kasutan kalendermärkmikke ( just just, mul on neid kolm, Arcticus, polikas ja isiklik) ja telefoni meelespeasid pidevalt. Sest ega seda kolpa ikka ainult usaldada saa, seitse sõna kõrvast sisse, kuus teisest kõrvast välja :D


13. Ma olen erialases töös ja otsustes kiire otsustaja ja kindel. Ma ei kahtle. Kes ei riski, see shampust ei joo nagu öeldakse.


14. Ma teengi palju tööd ja olengi õhtuti väsinud, aga see on selline väsimus, et hing on rahul ja ihu homme juba puhanud, ehk see on hea. 


15. Auto on minu suur sõber. Kui mul autot ei oleks, ei saaks ma endale nii palju hobisid ja töökohti ja tihedat graafikut meisterdada. Seega olen justkui autost sõltuv, aga see on tore, sest just tänu autole on mul liikumisvabadus ja võimalus kõiki neid asju teha. Hommegi põrutan taas Viljandisse oma tudengite juurde. Püüan auto ka alati korras hoida, ses suhtes, et remondituna. Pesulasse jõudmine on teine lugu. Siinkohal seisan pilk maas ja toon pobisedes vabanduseks, et praegu pole hea ilm autopesuks :P


Ilmselt on neid asju veel palju, aga no need on need, mis hetkel suutsin kokku panna. Kirjuta mulle julgelt, millised on Sinu nipid ja trikid ja äkki said mõne hea idee siit... 

PS. Aitäh, et Sa mu blogi loed. Sa ei kujuta ette kui tore on kirjutada ja teada, et keegi loeb seda ka :)


Selle pildi tegi Mariko Passel

laupäev, 11. veebruar 2017

Mis ma seal Viljandis teen?

Viljandi? Mis sinna?

Viljandi on väga armas linn ja piisavalt lähedal Tartule, et ma viitsiks seal vahepeal tööl käia. 

Kui nüüd täpsem olla, siis teen seda sügisel paar kuud ja kevadel paar kolm kuud (üle nädala ja laupäeviti). Hommikul kell 9.00 stardin Tartust ning 10.15 algab loeng Tartu Viljandi Kultuurikolledžis. 

Olen seal juba päris mitu-setu aastat tudengitele kahte ainet õpetanud põhiliselt. Sügiseti on selleks aineks Anatoomia ja füsioloogia ning kevaeti on selleks aineks Painduvuse alused. Mul on au õpetada just tantsu tudengeid. Kuidas ma sinna sattusin? Ise ka imestan. Mina ja lektor, ja veel Viljandis? Aga elul olid ilmselt omad plaanid ja üks viimastest hooaegadest (treeninghooaeg ehk sügis kuni kevad), mis mul enne Arcticut oli, sattusin kuskil spordiklubis jutule Kaja Hermliniga, kes siis tuligi selle pakkumisega välja. Lükkasin selle viisakalt tagasi ja ütlesin, et oi ei. Mul niigi palju tegemist ja ma ei tea kas ma üldse sobin jne. Kaja aga ikka soovitas ja soovitas ja nii see läkski. 

Järgmine hetk istusin Truffees Kai Valtnaga ja nii need allkirjad TÜsse läksid. Naljakas. Olin just kaks ülikooli jutti lõpetanud ja justkui uue õppeaasta alguseks olin taaskord ülikooliga seotud. 

Tegelikult on see väga vahva töö. Ained on küll keerulised ja mitte nii lõbusad, aga tudengid on väga tublid ja saavad aru, et need on nende erialal olulised ja annavad endast enamasti parima. Vahel saab nalja ka. Näiteks täna. 

Täna algaski mul Painduvuse treeningu alused. Tudengid on needsamad toredad, kes sügiselgi. Enamasti õpetan vaid esimest kursust. Esimestel aastatel oli rohkem kursuseid, et kõik saaksid need ained läbitud ning vahepeal õnnestus mul ka üks väga muhe koolitus seal anda.

 Mulle meeldib Viljandis käia. Esiteks on sinna parajalt pikk autosõit, mida nautida ja samas mitte sellest ära tülpida. Teiseks on see töö erinev sellest, mida nädala sees teen ning tudengid on toredad. Keskpäeval teen alati lõuna ja naudin rahulikult seda ülikooli kohvikus koos kohviga. Siis veel veidi loenguid või praktilist osa (oleneb ainest) ja siis tagasi Tartusse. 

Täna oli vapustav ilm. Lumi oli katnud kõik puud ja teed ja muu ja Viljandis paistis veel päike ka. Superilus. Püüdsin ka pilte teha. Lisan siia mõned. See ka, et kuna käin seal enamasti üle laupäeva, ei muuda seda kohustuseks ja naudin seda rohkem. 

Mina täna startisin Tartust nii.
Superilus lumine ilma oli täna.
Nii me elame seal :)
Ja kui Tartus oli sompus, siis Viljandis säras päike terve päeva.

Siin on mu eelmise hooaja painduvuse praktiline tund, kus tudengid harjutasid, kuidas teha venitustundi rasedatele ja rasedatena :)





Tänane megailus ilm.

esmaspäev, 6. veebruar 2017

Mis saab kolme kuu pärast?



Hei,


Näitan elumärki ja kirjutan sellest, mis plaanid on mul järgmise kolme kuu jooksul selle särava preilnaga, kelle nimi on Kadri ja kes võitis Arcticu FB mängu ´Alusta arukalt Arcticuga´ kolmeks kuuks tasuta personaaltreeneri ja spordiklubi pääsme.


Siiamaani on väga fun olnud, vähemalt minul. Me alustasime vestlusest, kus tutvusime veidi üksteisega (valdavas enamuses siiski mina Kadriga) ja veendusime, et meil ikka on samad eesmärgid ja nägemus kogu asjast. Oligi! Peale esimest kohtumist, lubasin Kadrile teha toitumissoovituse 14ks päevaks. Aga kuna ta pidi selle kätte saama alles paari päeva pärast, kuni me taas kohtusime, pidi ta ise vahepeal omast arust nii tervislikult sööma, kui ta vaid oskas. Juba see oli hea start, sest ta tõesti sõi kaks päeva täitsa asjalikke asju ja saatis mulle neist kõigist pilte. Viimane lugu toimib meil vähemalt siiani. Kadri saadab mulle min 3x päevas oma toidukordade pilte, vahel ka oodete pilte. JAH, meie kasutame siiski oodetega toitumisskeemi meetodit, mitte ei lähe iga uue hullusega kaasa :P


Kadril on pikad päevad, ta käib nüüd tööle koguaeg jala ning ooted kuluvad tal asja ette ära. Seda enam, et nad on tervislikud ja vitamiinirikkad. Kadri kasutab PolarA300 kella, ja mina jälgin teda ka PolarFlows. Tundub hull eksole? Aga ma ei tea, ta pole siiani eriti virisenud. :D Good for me :D


Mitte köievedu aga kettavedu meil siis :P


Ahjaa, lisaks söömisele ja jala käimisele ja jubedale kontrollile, teeme me vahepeal trenni ka :D Kadri on juba katsetanud päris mitmeid erinevaid rühmatreeninguid ja basseinitunde. Ta on samuti veidi tuttav SYNRGY360ga ning jõusaalis oleme hetkel vaid ellipsit proovinud. Selle asja klaarime kohe homme hommikuses jätkutrennis ära. Eelmine nädal katsetas Kadri ka elus esimest korda SUP treeningut, kus me siis tegime personaalse tunni surfilaual. Ta oli väga tubli ja me saime teha isegi veidi keerulisemaid harjutusi, sest ta sai sooritusega suurepäraselt hakkama.


Juhin tähelepanu oma vasaku käe sõrmele :D (muudkui õpetan)


Mis meil eesmärgiks on? Meie eesmärgiks on saada veel säravam, tervem ja treenitum Kadri. Eks ikka võib ju alati sõnastada ka, et kilosid ja sentimeetreid vähemaks, kuid meie põhiline eesmärk on see, et Kadri tunneks end oma nahas VEEL paremini. Oleks veel rõõmsameelsem ja naudiks elu veel rohkem.






Kadri esimene trenn ja minul oli tol päeval käimas siis juba kuues või seitsmes. (näost näha) :P


Millised on meie erialased eesmärgid? Süüa tervislikult ja kvaliteetselt ning treenida mitmekesiselt arvestades Kadri liigeste eripäradega. Vältida ülekoormust ning üleväsimust. Kvartali märksõna: stabiilsus.


Muutused ei toimu üleöö, aga järjekindlus viib sihile. Seda enam, et umbes selle ajavahemiku järgi ootab Kadrit sünnipäev, ehk on topelt vahva nautida oma saavutatud eesmärke.


Lisan paar fäänsit pilti ja ühe esimestest harjutustest, millega Kadrit rabasin :D