teisipäev, 14. november 2017

Misasja? Õmblema vä?

Hei,


Täna oli selline vahva üritus meil plaanis, mis tänu kõhubeebi lahkele loale ka toimuda sai, nagu Säästva eluviisi töötuba-Teeme ise mänguasju. Me plaanisime küll esiti minna kolmekesi Sigridi ja Kadriga, aga tervislikel põhjustel sai kolmest kaks ja me Kadriga jäime oma plaani juurde.



Meie ja meie öökullid.


Alustasime Aparaaditehasest, kus kõigepealt sõime hilist lõunat Aparaadis. Ma valisin koha(kala), aga noh, ma ei tea. Ootasin midagi enamat. Lihtsalt okei oli. Ja kõht väga täis ei saanud. No mida giganes. Ilus oli vähemalt. Peale seda astusime paarist poest läbi ja ma ei saanud ostmata jätta Taavile Tuule habemeõli ja endale NOOSi poest käevõru ja päevakreemi, mis oli nii armsa sõnumiga. Jah, sõnumiga. Koosnes ka miskitest ökoasjadest ja lõhn polnud tal suuremat sorti asi :D Aga no las ta olla. Katsetame ära.




Kiired latted Circle K-st ja töötuppa. Feil vol 1. Läksime oma papptopsidega sinna säästva eluviisi töötuppa ja siis ise ka itsistasime, et pole just kõige parem koht, kus ühekordsest papptassist kohvi libistada.


Me polnud kumbki enne Loodusmajas käinud. Tegu on väga vinge ja põneva hoonega. Meie üritus toimus teisel korrusel, väga kenas ruumis, kus meid ootasid lauad ja toolid, tee ja küpsised. 



Selline elukas ootab inimesi, kes Loodusmajja sisse astuvad.


Kogu ettevõtmine algas umbes tunnise loenguga. Seal räägiti mänguasjade massitootmisest ja keemiast nende sees ja märgistustest ja paljust muust, millest mina ei teadnud. Põnev oli.Samuti tegime tutvumisringi, kus igaüks rääkis ka oma lapsepõlve lemmikmänguasjadest. Minu kõige eredam mälestus on ema õmmeldud suur riidest nukk, kelle nimi oli Titi. Nostalgialaks.





Ja siis hakkas see põnev praktiline osa, kus meile pandi juhend ette ja kõik vajaminevad vahendid olid olemas ja lõikamine-õmblemine algaski. Vaatamata kõigele, õnnestus mul omast arust päris stiilne öökull teha. Sain süsteemile pihta ja kui nüüd kodus rahulikult uus teha, siis ilusamini õmmeldes oleks see päris okei. Lahe idee ja mõnus nokitsemine. Mulle omast arust õmblemine ei meeldi, aga täna täitsa nautisin seda. Tahan veel mõne öku kodus ka teha. Ilusama. 




3,2,1!



Töövahendid



Minu ninaesine



Kadri eputab oma pooliku ökuga.



Mul sai valmis!


Samuti jälgin nüüd Facebookis Eesti Rohelise Liikumise lehte, sest nad jagavad seal igasusguseid huvitavaid asju ja workshope jpm.


Ahjaa, ja miks selline pealkiri? Sest nali naljaks, aga ise olin selle koolituse FBst leidnud ja Kadrile pakkunud ja siis kui täna sinna minema hakkasime, siis Kadri mokaotsast mainis, et noh, täna siis õmbleme... Ja mina: ´Mismõttes õmbleme? Ma lootsin, et teeme käsitööd! Õmblemine mulle ei meeldi! ´ Ma ei lugenud selle workshopi sisu lõpuni läbi. Diagnoaalis vaatasin, et miskit ökot ja mänguasjad ja, et kuna me saame ka lapse, siis igati mõistlik ettevõtmine mulle... See õmblemise osa mulle silma ei hakanud. No, aga lõpp hea kõik hea ja ei olnud see õmblemine nii hull ühti :) Olin juba attendinud peaaegu miskit järgmist koolitust, mis toimub Elvas. Jumal tänatud, et Kadri oskab lugeda, erinevalt minust :D


Järgmisena tuleb 14 detsember miski kosmeetikatoodete valmistamine. Arvan, et see on väga põnev. Ma ise siis vist küll osaleda ei saa, aga tundub megahuvitav.


Olge siis mõnusad!

4 kommentaari:

  1. Küll osaled, pane juba Taavile märkmikusse kirja, et ta on 14 lapsega kodus. tissitab :D ja nihu lugemisest rääkides, siis ma lugesin eelviimasest lõigust välja, et me sinuga saame lapse :D seega tore, et mulle ka nüüd otsustasid lõpuks teada anda :D
    ma endiselt pakun, et me saame lapse homme ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaha. Naersin, lugesin Su kommi, naersin veel, lugesin oma blogi uuesti, naersin veidi veel. Jah me saame lapse siiski Undiga, aga Sina oled alati oodatud teda hoidma ja talle öökulle õmblema 😊😚😙

      Kustuta
  2. Väga tore, kui meeldis :) Neile, kes üldist ökojuttu ei taha, aga üritused huvi pakkuvad, soovitan facebookis Rohelise Tee Õhtu lehte jälgima hakata :)

    VastaKustuta