reede, 17. veebruar 2017

Minu saladused.

Kuidas jõuda igale poole ja teha kõike.


Kirjutan nüüd siis oma suurtest saladustest ehk kuidas ma kõike jõuan. Haha. Tegelikult saladusi pole ja vahel võtavadki väsimus ja pisarad võimust aga ka see möödub ja elu läheb edasi.


Panin kirja mõned punktid, mis mind rajal hoida aitavad.


1. Äratuskell- kui hommikul äratusell heliseb, siis vajutan ta kinni ja tõusen voodist otsekohe. Enne kui ma üldse jõuan aru saada, kas ma viitsin tõusta ja kas ma äkki tahaks veel magada. Kui aus olla, siis ma isegi ei tea kuidas telefonil seda äratust edasi lükata :o


2. Ma söön alati hommikust ja mõtlen päeva läbi (mis ei tähenda, et ma asju maha ei unustaks, aga sellest võib Teile meeleldi rääkida Unt). Alati võtan kaasa oma söögid, vajadusel veel, või vahepalad. Nälga ma ei salli ja kui ma olen näljane, siis ma ei saa om tööd hästi teha. Ei trenni, ega füsiot.


3. Talvel söön ma vitamiine. Enamasti on selleks C ja D vitamiinid.


4. Ma joon päris palju vett.


5. Ma planeerin oma aega ja tegevusi. Selle kohta on mul üks hirmus hea aja planeerimise tabel, mida tahaksin ka Teiega jagada. Ise ma enam seda ei kasuta, kuna mul on kõik niigi väga süsteemne. Aga soovitan Sul, kallis lugeja, seda proovida, kui Sa varem pole seda teinud. Võta paberileht ja tee selline tabel, kus vasakus tulbas on kellaajad, mis sobivad Sinu elustiiliga (oleneb mis kell ärkad ja mis kell magama) ja üleval on nädalapäevad. Kõik oma planeeritavad tegevused nagu töö, trennid, õhtusöök sõpradega, kodukoristus märgi tabelisse x-dena. Sinna võib minna ka mingi tv saate vaatamine ja muu. Asjad ja tegevused, mis sulle kas toovad raha sisse või meeldivad või on lihtsalt väga vajalikud. Nendesse ruutudesse, kus x-i pole, tee täpid ja loe need kokku. Need on vabad tunnid Sinu nädalas, millal sa saaksid midagi põnevat või uut ja huvitavat teha. Lugeda raamatuid, õppida uusi keeli, liituda mingi treeningu või hobigrupiga. Täitsin näiteks oma selle nädala kohta selle tabeli. Minul on siin tabelis vaid töö ja mõni kokkulepitud event. Muud asjad on mul puhas rõõm ja ajaplaneerimine. :P Samuti ei lisanud ma blogimist sinna :) See ju puhas rõõm, kuna lugejate arv viimases postituses on megasuur ja ma isegi mõtlesin korraks et isversusver, ma pean nüüd mõtlema hakkama ikka, et ma siin mingit jama ei kirjutaks. Aga vot. Siin need minu uhked tabelid. Tehke järgi! Ja öelge mulle ka mitu vaba h nädalas tuli :D




6.Ma olen selles osas optimist, et usun, et kõik inimesed on sisimas head. Seega kui keegi käitub minuga kahtlaselt (patsiendid vahel pahurad ja karjuvad ja jumalteabmida), siis ilmselt on neil selleks põhjus ja viga on minu lähenemises. Kui proovin teisti siis saan ka parema suhtumise osaliseks. Rakendan seda uskumust mitte vaid polikas, vaid ka kogu oma elusolus.


7. Ma käin tööl, ma armastan seda mida ma teen. Isegi kui ma mõni hommik justkui ei viitsiks tööle minna, siis niipea kui ma juba kohal olen, on tore, sest armastan oma tööd ja mul on igalpool ka suurepärased kolleegid, kliendid ja patsiendid. No ei saa kurta!


8. Mul on hobid: ma käin fotoringis ja postitantsus. Vahepeal loen raamatuid, koon või värvin mandalasid. Puslesid ja 3d puslesid olen ka närvide rahustamiseks kokku pusinud.


9. Mu elukaaslane on olemas mu jaoks ja toetab mind reaalselt, kui mul on raske või ma ei suuda otsustada või mida muud muret. See on megahea tunne ja ma ei oskagi selle kohta muud öelda. See annab emotsionaalse kindluse ja turvatunde.


10. Mul on kaks kassi. Nurruv kass on suurepärane stressi ja väsimuse maandaja. Nad on nii nunnud, kuigi eks nendega ole omajagu janti kah!


11. Ma pean kellaaegadest kinni ja püüan igal pool varem kohal olla. Vanasti oli mul lausa reegel, et pean 15min varem alati kohal olema. See säästab ebameeldivatest üllatustest ja garanteerib vähem stressi. Nüüd võtan vabamalt seda 15 min reeglit ja varem jõudmise aeg sõltub kohast, kuhu lähen. Aga ma ei hiline. Juhid ei hiline, juhid viibivad :D See on hea ütlus, mida mu kolleeg Arcticus kasutab. :D Tegelikult tahtsin seda öelda, et ma ei hiline, kui hilinen, siis on sellel megahea põhjus.


12. Ma kasutan kalendermärkmikke ( just just, mul on neid kolm, Arcticus, polikas ja isiklik) ja telefoni meelespeasid pidevalt. Sest ega seda kolpa ikka ainult usaldada saa, seitse sõna kõrvast sisse, kuus teisest kõrvast välja :D


13. Ma olen erialases töös ja otsustes kiire otsustaja ja kindel. Ma ei kahtle. Kes ei riski, see shampust ei joo nagu öeldakse.


14. Ma teengi palju tööd ja olengi õhtuti väsinud, aga see on selline väsimus, et hing on rahul ja ihu homme juba puhanud, ehk see on hea. 


15. Auto on minu suur sõber. Kui mul autot ei oleks, ei saaks ma endale nii palju hobisid ja töökohti ja tihedat graafikut meisterdada. Seega olen justkui autost sõltuv, aga see on tore, sest just tänu autole on mul liikumisvabadus ja võimalus kõiki neid asju teha. Hommegi põrutan taas Viljandisse oma tudengite juurde. Püüan auto ka alati korras hoida, ses suhtes, et remondituna. Pesulasse jõudmine on teine lugu. Siinkohal seisan pilk maas ja toon pobisedes vabanduseks, et praegu pole hea ilm autopesuks :P


Ilmselt on neid asju veel palju, aga no need on need, mis hetkel suutsin kokku panna. Kirjuta mulle julgelt, millised on Sinu nipid ja trikid ja äkki said mõne hea idee siit... 

PS. Aitäh, et Sa mu blogi loed. Sa ei kujuta ette kui tore on kirjutada ja teada, et keegi loeb seda ka :)


Selle pildi tegi Mariko Passel

1 kommentaar:

  1. Aitähh! Väga head nipid! :) ja seda viibimise nalja hakkab mul abikaasa kasutama nüüd :D Sarkastiline aitähhh ka! :D :)

    VastaKustuta