teisipäev, 28. veebruar 2017

Riia, Riga, Riiga

Heia,


Mõtlesin, et kirjutan paari sõnaga kuidas mu sünnipäevanädal, ehk väärikas vananemine toimus. Hästi kokkuvõttes. 

Alustasin juba 19.02 sellest, et pidasime sünnat kodus minu ja Taavi vanematega. Rahulik istumine. Nädala sees tuli teha kaks prallet. Üks Arcticus ja teine polikliinikus. Mõlemad möödusid kenasti. Söökidega ja jookidega varustas mind Selver ja Fenoks. Ei  minul aega ole neid võikusid vorpida. Poest saab kõike nii mugavalt. Ainult kompsude tassimise rõõm.


Kolmapäeva õhtul sain veel sõbrannaga Truffees käia, mis polnud küll otseselt sünnipäevapidu, aga siiski mõnus äraolemine. Õnneks oli lühike töönädal ja mul oli sel aastal plaan sünnipäevaks ära sõita. Kuna sõbrannadega kavatsen sel aastal pidu pidada hoopis siis kui soojemaks läheb oma suvilas. Siis on nagu soolaleivakas ja pidu korraga.


Plaan oli siis tavapärase Tallinna tripi asemel Riiga minna. Väike kultuuriruumi vaheldus mõjus hästi. Jäin ise väga rahule, kuigi ega me midagi väga erilist ei teinud. Olime broneerinud katusekorteri peaaegu kesklinnas kolmeks päevaks ja kaheks ööks. Vanniga :) Korter oli kena ja puhas ja megamugav. (nõudepesumasin, kõik käepärane, palju kanaleid tvs jne). Toas oli meil ootamas ka shampus ja vesi ja puuviljad (õunad). Väga armas.


Esimesel päeval saabusime, vaatasime korteri üle ja läksime linnapeale shoppama. Jalutasime vaikselt ja muudkui kaugemale . Tagasi minnes tuli päris kaua vantsida. Aga jõime vahepeal kohvi ja soojendasime end. Siis puhkasime apartmendis jalgu ja käisime veel Rimis ja ostsime head paremat, et mõnusalt õhtust süüa.


Järgmine päev meil plaane polnud. Alustasime sellest, et läksime ostukeskusse Spice ja sõime LIDOs hommikust. Enne avastasime tee pealt Kalnciema kvartali turu. See oli megalahe. Hunnik isetehtud sööke ja käsitööd. Taavi tutvus mingi sepaga ja ostis talt väga kena metallist kirstukese ehte vms jaoks. Sai ka sepalt kontaktid, kuna plaanime suvepoole tema juures käia ja endale grilli või ahju suvilasse temalt osta. Hinnad on palju madalamad kui eestis ning ta elavat Tartust 120km, ehk kuskil nii enamvähem lähedal :) Peale hommiksööki leidsime megalaheda ja supersuure antiigipoe. Oi seal oli igast kraami ja me saime seal särasilmselt tükk aega uudistada. Me ei ostnud midagi. Pealegi olime lubanud tuttavad tagasiteel peale võtta, ehk siis kummut-tagaistmele-variant langes ka ära. Oligi parem. Ega meil ju otseselt midagi vaja pole. Edasi läksime loomaaeda. Ilm oli väga vahelduv. Vahepeal tuiskas ja vahepeal paistis päike. Saatus soosis meie tegemisi ja kogu selle aja, mis me loomaaias käisime paistis päike ja oli võrdlemisi mõnus. No jahe ikka, aga üleelatav. Loomaaias oli suureks vaatamisväärsuseks kaelkirjakute maja, kust sai neid suuri loomi vaadata nii kõrgemalt ehk nende pea kõrguselt kui jalgade juurest. Väga põnev. Seni kuni korraks pingil jalgu puhkasime, tuli mingi loomaaia kass ja lamas Taavi saabaste peale. Tüüpiline Taavi- kassimagnet. Nii kui loomaaias lõpetasime, hakkas tuiskama. Läksime mingisse(nime ei mäleta) ostukeskusse ja jõime kohvi struudliga. Vahtisime seal veidi ringi ja läksime tagasi apartmenti. Loomaaed väsitas ära. Me ju Taaviga muidu kumbki ei kõnni. Trenni võime teha, aga no kurja see kõndimine on raske :D Puhkasime ja läksime õhtul jälle linnatiirule ning õhtusöögile. Terve laupäev olin ka nägupidi telefonis, kuna mu väärikas vananemine oli siiski erakordselt paljudel meeles ja telefon piuksus ja põrises koguaeg. Mõnus. See tegi tuju veel paremaks. Õhtul käisin jälle vannis, nagu ka esimesel õhtul ja see tekitas eriti sellise puhkuse tunde. 

Pühapäeval käisime hommikust söömas nurgakohvikus, apartmendi lähedal, kus ka esimesel päeval lõunatasime. Väga maitsev. Edasi liikusime vanalinna, kus õnnekombel leidsime parkimiskoha (tasulise muidugi) ja vaatasime merevaigumuuseumi ning pisikesi butiike. Käisime ka lätlaste Peetri kirikus ja kirikutornis. Ilm oli sompus, aga vaade oli ikka kena. Jõudsime kahetseda, et me kohe sinna vanalinna ei läinud. Seal tundus põnev olevat. Aga eks jõuame veel mõni teine kord. Siis oli Alfa ja kojusõit. Alfas suutis Unt veel kõvasti shopata (mulle asju, nagu tal ikka kombeks) ja mina ostsin ka paar pisiasja. Koju sõitsime siis koos Alfast peale korjatud reisisellidega, mis oli tegelikult päris lõbus ja juba 19 ajal olime kodus. Oli täpselt parajalt aega, et lahti pakkida ja veidi taastuda. 

Õhtuks olid meil juba kinopiletid olemas filmile ´´Vastumürk tervisele´´. Megalahe film. Mulle väga väga meeldis.


Vot, aga ma püüan Teid ikka surnuks mitte rääkida ja seekord lõpetan. Võite alati mulle kirjutada ja joonistada. :) Pikka liugu!  (täna on ju ikkagi vastlapäev).


Teie K.


Meie elamine: Lumiere Apartament vms :D



Selline shampusepidu :P

MegaloAntikvariaat, kus ma salaja pilti püüdsin teha :P

Loomaia kass tuli ja sättis end Taavi jalgadele magama. Meganaljakas.

Selline semu oli ka loomaias. Tal oli isegi kaaslane, aga too ei tahtnud pildile tulla :)

Vaade Peetri kiriku tornist, sombune, aga päris elus väga ilus.

Aga seal üleval oli külm :P

Ja seestpoolt üks klõps.

Ja väljast ka üks klõps.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar