neljapäev, 22. juuni 2017

Mandel, Karri, ja Muhu pagarid. Hansa Tall, Pierre, Armastus, Crepp ja Smile

Hei,


Sel nädalal olin produktiivne. Sattusin päris mitmesse kohta. 


Mandel. See on väga põnev hipistiilis koht, mis on justkui kohvi ja koogi kohvik. Ostsin sealt laupäeva hommikul kaasa croissante . Väga maitsev ja väga armas. Ja muide, see oli hommikul kell 9.20 täis! Kõik lauad olid täis. Ju on väärt koht. Teine kordki! 


Ahsoo, no nüüd pildi pealt loen, et koogipood. No okei. Igatahes soovitan proovida.


Tegelikult võiks alustada sellest, et sattusin teist korda Trikster Tihasesse ja pettusin, sest kana oli veits toores ja Caesari salati põhjas oli konkreetselt liiv. Pettumus.

Minu miskine kanapraad, kus kana oli liiga toores.

Hansa Tall on meil Taaviga lemmikkoht, kus juba kõik teenindajad teavad mida ja kuidas me tellime ja mida me just pühapäeva hommikuti tellime ja üldse :D Seal on head toidud ja hea teenindus. Menüüs on küll palju toite, mis minu maitsele ei sobi (seentega ja sibulaga), aga minu lemmikud on sealsest menüüst ahvenanolgid(praad) ja hapupiima pannkoogid(megasuur magustoit, mida ma söön praena). 

Oi need on lihtsalt MAAILMA parimad pannukad!!!


Pierre- vana hea! Muide, nad olid vetsusid vahepeal remontinud :D Sealne värskelt pressitud mahl on minu meelest veidi alla käinud. Vanasti oli see kuidagi parem. Aga võibolla pole praegu apelsinide aeg? Muus osas jätab ta mu suht külmaks. Isegi need trühvlikesed ei ahvatle. Küll aga on miljöö väga mõnus ja teenindajad väga sõbralikud ja tähelepanelikud. Me istusime õues ja nautisime raekoja vaadet, olles ise pleedi sisse rullunud.


Oli hea, aga mitte nii hea, nagu ma mäletasin...


Kohvik Armastus. Noo, ma olen seal varem käinud küll, aga ma pole kunagi tähele pannud, et seal on menüü ka. Kuigi kui ma nüüd tagantjärgi mõtlen, siis olen seal isegi ühel sünnipäeval käinud, kus olid praed ja muud toidud ka. Tellisime sõbrannadega ühe kannutee kolme peale. Väga okei oli, kuigi esiti suutsime paanikat tekitada, et kann olevat liiga väike ja meile ei jagu. Aga jagus. Me võtsime kõik salatid. Erinevad. Caesari salat, kreeka salat ja soe kanasalat. Viimane oli kõige parem ja seda soovitan ka võtta. Ma tean, sest sain kõiki salateid proovida :D Ise võtsin Kreeka salati ja sain suure üllatuse osaliseks. Nimelt oli salat valge kastmega! Minu teada on Kreeka salat ikka õli baasil ehk läbipaistva kastmega... aga ok. Käis küll. Seda sooja kanasalatit tahaks aga kunagi ise ka proovida. Tundus ahvatlev. Pildil on see siis see, kus kartulid peal. Miljöö oli armas ja seintel oli palju ilusaid pilte. Rahvast oli ka palju. Aga lõpetamiste nädal on. Koogikesed ja saiakesed olid ka väga ahvatlevad seal klaasvitriinis.



Me ei pannud oma teede sisse suhkrut ja siin need on. Pildid seintel vahetuvad ilmselt koguaeg ja on ka müügiks ning meie salatid. Ülemine parempoolne on see soe kanasalat, mis minu silmis esikoha sai. 


Crepp oli ikka suht kahtlane. Olen seal varem paar korda käinud ja väga kesise teeninduse saanud. Nii ka seekord. Sõbranna oli päeval helistanud ja meile laua kinni pannud. Jõudsin 10 minutit enne ettenähtud aega kohvikusse ja tegin seal ringi peale. Ühtegi lauda reserveeringu sildiga polnud ja vabu laudu ka eriti polnud. Ootasin leti taga teenindjat ja kui minuga paari minuti pärast tegeldi, vabanes üks laud... Nad olid unustanud meile laua reserveerida. Vedas, et saime kellegi teise laua. Juba nõme start. Istusin lauda ja sain kohe menüüd. Ütlesin, et ootan sõbranna ära, et siis tellime. Läks sada aastat, enne kui meilt tellimust võtma tuldi. Ja siis kuskil minut-kaks peale seda tuli teine teenindaja ka meilt tellimust võtma. Mille me just olime juba tema kollegile edasi andnud? Segane värk. Ootasime toitu ka suhteliselt kaua. Söögiks oli siis sõbrannal salat ja mul oli galett (miski prantsuse peen pannkook :D) avokaadokreemi ja juustuga ja kanaga. Muidu ok, aga megasoolane. Pidin lisamahla tellima, sest soolane oli. Salat pidavat täitsa hea olema. Ma ei hakanud proovima, kuna olin oma soolaga pahuksis. Sinna ma ikka niipea ei lähe.


Oli mis ta oli, aga arve toodi põnevas raamatu-moodi karbikeses :)

Kohvik Smile. Täna käisime Undiga seal söömas. Väga põnev menüü. Suur valik ja mina valisin mingi wrapilaadse (tal oli peen rahvuslik nimetus, mida ma ei mäleta) toidu ja Taavi ahjuliha ubadega. Ootasime toitu vast 15/20min. Hinnad on megamadalad võrreldes tavapärasega. Kohv oli hea. Alguses mõtlesin, et ei võta kohvi, aga siis täheldasin, et neil on uus ilus Jura kohvimasin. See muutis mu meelt ja tellisin latte. Väga ok oli. Taavi kakao aga ei pidanud eriti hea olema. Sisustuse poolest pole nad eriti palju muutunud peale Grazi. Pildid seintel olid vist uued. Aga veidrad. Ühe seina peal oli nt E.Ilves. Why? Söök oli maitsev. Aga lauad hästi ebamugavad ja tillukesed. Sinna tahan veel kunagi minna ja hinkaale maitsta ja täidetud paprikat ja kõikekõike veel. 



Söök hea, ooteaeg keskmine, hinnad madalamad kui mujal. 


Ajaa, veel sattusin Aparaaditehasest KARRIst kohvi kaasa ostma. ÜLIVÕRDES HEA KOHV! Soovitan.


Muhu Pagarid. Samuti Aparaaditehases. Muhu seemneleib ja sibulasai ja küüslauguvõi. Minu lemmikud. Millised on Sinu lemmikud?


Homme siis jaanivärk. Meil on plaan olemas ja katsun seekord kaameraga ka paar klõpsu teha, et järgmine blogipostitus oleks veidi vähem uduste piltidega :) Olge mõnusad ja mõistlikku Jaani! (üle lõkke hüpake ettevaatlikult, alkoholi jooge mõõdukalt ja üldse olge tublid :))


K.

4 kommentaari:

  1. http://m.postimees.ee/section/1494/3823901
    Selle pärast :) Ta on neid algusest peale igati toetanud jne :)

    VastaKustuta
  2. Tundub, et oled kõik kohvikud läbi käinud... kust sa selle aja oled sebinud ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Peale tööd peab ju inimene sööma... :) Nii et peale tööd enamasti.

      Kustuta