pühapäev, 25. juuni 2017

Sellest kuidas ma üle lõkke EI hüpanud.

Hei,

Lisaks tervele FBle oli mul ka Jaanipäev. Ilma naljata! Alustada võin kohe sellest, et pikk nädalavahetus oli hea. Tahaks veel kolme vaba päeva otsa :D Kas saab?

Juba neljapäev oli mõnus, sest sain tavapärasest veidi varem koju. Saime Taaviga koos söömas käia ja mina sain oma toimetusi teha veel kuni Unt treenis. Jubemõnus. Õhtul käisime veel mitmes-setmes poes, et osta suvila ja Jaanide jaoks igasuguseid asju kokku mida oli vaja ja mida polnud vaja :D

Jaanipäeval magasime kaua ja pakkisime auto triiki täis. Minek oli siis meil traditsiooniliselt Taavi venna juurde. Seal on suur seltskond, palju ruumi ja igati muhe olemine. Ilmaga ka vedas. Oli küll tuuline, aga päike paistis. Mina küll sellegipoolest külmetasin vahelduva eduga, aga siiski oli kena ilm. Lõuna ajal sõime maa sees tehtud liha ja aedvilju- megamaitsvad! 

Vahepeal oli meil täisteenindusega baar, kust saime margariitasid ja mohitosid tellida. Jubepeen. Siis oli meil päris suur lõke maja taga ning õhtusöögiks oli šašlõkk isetehtud kartulisalatiga ning kirsiks tordil oli laste tehtud  küpsisetort, mis viis keele alla.

Imearmas neljajalgne ja mar-ga-rii-ta! :D


Otse maas tehtud sealiha rabarberilehes. Üleval näha maa seest liha väljakaevamist ja näljast taldrikukuhja selle all.


Mõnus Jaaniõhtu ja lõkkel ilutses vana poolelijäänud paadipõhi :)


Minu suur plaan oli, et võtan kaamera ja teen palju pilte... Haha. Ma lihtsalt ei viitsinud ja tegin paar klõpsu telefoniga nagu ikka. Öösel sõitsime oma plaanide kohaselt oma suvilasse.


Laupäeval oli mul ema Tallinast külas ning kõik Taavi sugulased tulid meile suvilasse Jaanilõunale, kus me lubasime suure suuga pannkooke ja grillliha pakkuda. Haha. Suvilas on meil 1 rõngaga elekrtipliit, mida me polnud üldse enne proovinud. Olin ostnud siis kolm pakki pannkoogisegu, et elu lihtsam oleks ja selle ülikehva pliidiga tegime neid pannkooke pea 3 tundi. Päris masendav. Ehk ÄRGE sellist pliiti küll ostke :D

Vot sellist asja ärge ostke. Või vähemalt ärge selle peal pannkooke teha püüdke :D


Aga grilllihaga ja saunaga läks paremini. See oli meie suvila esimene suurem külaliste vastuvõtmine. Teine tuleb juba sel laupäeval, kui pean oma sünnat :P Eks näis mis siis saab.

Vahel sadas vihma ja vahel paistis päike. Sain jälle lisada oma öölampe ning näe mis juhtus mu õueküünlaga. Hea, et ma ta suitsualusele panin (me muu jaoks eelmiste elanike suitsualust kasutada ei ole) :) Ehk siis olge õueküünaldega valvsad! 

Täna oli plaan suvilas asjalik olla ja võimalikult palju ära teha, et laupäeval oleks peoks kõik enamvähem ok (loe: niikuinii ehitusjärgus :D). Hommik algas kenasti. Lõikasin noaga kätte, sõime päikese käes väljas hommikust, Taavi taltsutas külalistemaja kraanikaussi (jubetüütus) ja mina otsustasin basseini seest puhtaks pesta. 

Optimist. Kolm korda pesin veega, hiljem 1x tolmuimejaga ja 1x klaasipesuvahendiga. No ja suht enamvähem sai. Vist. 

Siis mõtlesime, et oh, käime korraks linnas Bauhofis. Neli tundi hiljem jõudsime krussis närvidega tagasi suvilasse. Esiteks oli Bauhofis palju rahvast, siis me ei leidnud seda, mida meil vaja oli. Siis kui kõik ära ostsime, põikasime Handymannist läbi. Siis tahtsime süüa ehk lõunatasime Lõunakas. Siis oli vaja kodust läbi hüpata ja keldrist see uus kuivkempsu pott autosse visata. Hakkasime sõitma juba, aga siis tuli mõte, et uuel potil võiks ju uus prilllaud ka olla. Daa! Mõtlesin, et Decora on tee peal. Kinni. Ah, K-Rauta jääb ju samale poole teed. Kinni. Uuesti Bauhofi. Oehh. Ja siis lisaks veel miskid vajalikud torud ja jupid ja asjad... Ja nii meie kiire poeskäik läkski.

Õhtul sain veel veidi asjalik olla ja jätsin oma musu sinna. Kui homme ilm vähegi lubab, siis saan ma ka põhimajja uue tööpinna kööginurka. Wiii! 

Laupäeval käisin Jyskis emaga, ehk sain südamerahus korvikesi osta :D Ja meie sauna sai nüüd ka kingiks saadud termomeeter seina. Juhin tähelepanu mitmekordse pesu omanikule-bassein: all paremas nurgas :D

Tagasi linna sõites mõtlesin, et ma ei kujuta üldse ette, kuidas inimesed suvilat peavad. Mul on Taavi, kes teeb ja teab ja oskab poest vajalikke asju osta, neid päris kokku panna ja külge monteerida. Aga kuidas teised inimesed hakkama saavad? Müstika. Iga asi vajab mingeid teadmisi ja on omaette spetsiifiline (veepump, kuivkäimla, veega vetsupott suvilas, vesi kraanis, saun jne.).

Uus nädal on mul siis suure tüdrukutepeo planeerimise lainel. Eks näis mis sellest saab. Kui Teil on huvitavaid ideid ja teadmisi, siis olen üks suur kõrv :)

Loodan, et olete kõik värsked ja puhanud ja valmis uueks nädalaks. Mina vist peaaegu, et olen.

4 kommentaari:

  1. Tavaline söögisooda on see mis peseb imehästi ja ei maksa ka midagi peaaegu☺. Ja pannkooke saab ka grilli peal küpsetada. Söe asemel puud alla, pann resti peale ja poole tunniga oleks valmis!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, sooda ja äädikas ongi mu sõbrad enamasti alates muruplekkidest teksastel lõpetades kraanide poleerimisega. Aga lõkkel pannkoogid. Vot seda värki pean ma proovima! :) Tänud.

      Kustuta
  2. Kuidas seda maa sees liha tehakse?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma väga teadja pole, aha liha pakitakse hõbepaberisse ja metallkorvi kuumade sütega koos ja läheb maa alla, ehk kaevatkse auk, kuhu siis kõik need kuumad söed ja liha läheb. Ja siis kaevatakse pealt kinni ka jälle. Palju tunde hiljem kaevatakse kogu kupatus lahti. Köögiviljad olid kõik hõbepaberis ja veel niiskes saunalinas ja siis alles süte vahel, et nad mahlased jääks. Suht põnev värk. Guugeldades saab kidnalsti paremad juhendid, aga jubemaitsev on :)

      Kustuta