pühapäev, 10. september 2017

Vann või asi?

Hei,


Otsustasin kirjutada ühe postituse vannis käimise kohta. Seda kohe kolmel põhjusel: esiteks on mul välja loosida megalahe Stendersi kinkekott kahe ülimõnusa vannikuuli ja kosmeetikakotiga, teiseks mulle meeldib endale väga vannis käia ja kolmanda põhjuse unustasin juba ära, kuni esimest kahte kirjutasin. No rasedamälu! Kui meenub, siis panen sõnad kirja.


Minu hubane vannitamine :)


Lapse ja noorena olen pidanud palju erinevaid ravivanne tegema oma naha pärast ja olen ausõna ligunenud alates kaeravannist kuni miski rohuvannini. Vaatamata sellele, meeldib mulle vann. Ainuke asi, mis tüütu on, on selle ette valmistamine ja pärast pesemine. Muidu võiks ju iga õhtu varbad krimpsu liguneda :D


Harv juhus, kui viitsisin nii roosilehed kui miski vanniõli lisada...

Minu meelest on vann väga hea koht kus lõõgastuda. Seda nii vaimselt kui füüsiliselt. Vesi ise on juba mõnus ja kui see on ka soe, puhkab keha ja lõõgastuvad lihased. Mina armastan vanni veel midagi lisada: mõnda vanniõli või soola vms. Olen erinevaid asju katsetanud ja lemmikud on siiski naturaalsed vannisoolad ja kui juba aromaatsete asjade maailmas ringi vaadata, siis Stenders on minu vaieldamatu lemmik oma vannipommidega. Vannis käin mina enamasti õhtuti ja panen põlema vaid pooled vannitoa tuled, et oleks mõnus. Vanasti sai vahel veinipokaalgi kaasa võetud, vahel vesi. Mulle meeldib vannis lugeda raamatud või ajakirju. Halvemal juhul ka telefonis skrollida :D Seda püüan siiski mitte teha. Kuigi mul on ka mullivanni võimalus, hindan väga vaikust. Ehk niipea kui vann vett täis saab, siis naudin vaikust. Harva kasutan mulle...


Siin on mu poolik tättoo veel väga poolik :P


Mõnikord harva olen ka vannis näomaski või koorimist harrastanud, aga ma ei armasta vannis eriti muid protseduure teha. Kui on võimalik, siis ma isegi sätin nii, et ma ei peaks pead pesema peale vanniskäiku, sest see on tüütu ja rikub mu lõõgastumise ära. Kohe peale vanni meeldib mulle istuda keras oma tugitoolis ja juua veel vette või teed või veini (Oh vein!!!) ja settida. Peale vanni on kuidagi liiga vedel olla, et kohe magama minna. Samuti ei meeldi mulle välja minna peale vanni.


Kassid armastavad mu vanniskäiku iga kord inspekteerida, aga liituda keegi kunagi ei taha :D

Aga Teie, kuidas Teie vannis käia armastate ja mis Te sellest üldse arvate? Kirjutage siia blogi kommentaaridesse ja juba sellel neljapäeval 14.09.2017 loosin õhtul välja Stendersi kinkekoti kahe vannikuuli ja imeilusa kosmeetikakotiga.



Aga leidsin netiavarustest head soovitused ja siin need on!

7 reeglit tõhusalt toimivaks vanniks:

  1. Ideaalne vannivee temperatuur jääb vahemikku 36-38 C.
  2. Ära mine salendavasse vanni täis kõhuga. Peale söömist kulutab keha oma energia seedimisprotsessile selle asemel, et suunata seda ainevahetusega seotud protsessidesse.
  3. Enne vanni on parim aeg teha keha kuivharjamist naturaalsetest harjastest tehtud harjaga või seda koorida mõnusa kehakoorijaga. Harjamine või koorimine eemaldab surnud naharakud, stimuleerib vereringet ning muudab naha vastuvõtlikumaks taimsete koostisosade kasulikule mõjule.
  4. Võta endale vanni minnes midagi joodavat kaasa (näiteks leiget taimeteed või puhast vett). Võib juhtuda, et soe vann tekitab janu.
  5. Võta vanni kaasa kaelapadi – see võimaldab ka peal ja õlgadel vanniskäigu ajal lõdvestuda.
  6. Ole vannis 15-20 minutit. See on piisav aeg, et vannis sisalduvad orgaanilised ühendid saaksid sinu keha huvides tegutseda. Liiga kauaks vanni jäämine võib aga asjatult kuivatada sinu nahka.
  7. Võta endale veel pool tundi peale vanni rahuliks olemiseks ja lõõgastumiseks.


Vannivahuga ei saa ma jobutamata jätta ja siin on palun väga mu vahubiitseps :D

Samuti leidsin netist vannis käimise head küljed, milledega olen täitsa nõus:

*Ravib külmetusi ja peavalusid
Soojas vannis käies hingad sa sisse sooje aure, mis toimivad loodusliku hingamisteede puhastajana. Veel lõõgastavamaks kogemuseks võid vanniveele lisada paar tilka eeterlikke õlisid, näiteks eukalüpti- või piparmündiõli. Need õlid aitavad sooja veega segatuna võidelda näiteks kurguvalu vastu. Lisaks kiirendab see ka vereringet, mis aitab leevendada peavalu.
*Niisutab nahka
Soe vesi avab poorid ja puhastab neid sinna kogunenud mustusest ja rasvast. Soojus niisutab loomulikult nahka ja muudab selle mõnusalt pehmeks.
*Väljutab mürkained
Soe vann parandab lümfiringet, mis põhjustab higistamist, mille kaudu mürkaineid ja bakterid väljutatakse kehast.
*Aitab magama jääda
Kui sul on probleeme uinumisega, siis tasub minna sooja vanni. Lase oma kehal lõdvestuda ja lülita ennast ümbritsevast välja. Soe vannivesi tõstab sinu kehatemperatuuri, mis hakkab vannitoast väljudes langema. See temperatuuri muutus muudab sind uniseks.
*Leevendab stressi

Kui sa lähed sooja vanni, siis ära kiirusta sealt lahkumisega. Võta aega veidi lõdvestumiseks ja lõõgastumiseks. See mõjub sinu kehale väga rahustavalt. Peale tööpäeva lõppu tasub minna sooja vanni, et leevendada stressi ja paremini uinuda.



Ja  vahel teen ma ka jalavanne. Muide, magneesiumi jalavannid on ülihead ja ülikasulikud. Neid helbeid saab osta isegi Prismast, aga ka apteegist.

Siin on infot magneesiumi ja jalavannide jm kohta. Soovitan lugeda! :)

Olge mõnusad ja minge vanni! 

32 kommentaari:

  1. oi, ideaalne teema ja ideaalne auhind. ma armastan väga vannis käia, kuigi mingeid väga erilisi protseduure ei ole. kunagi ammu oli vann mu jaoks see püha paik, kus sain enamvähem üksi olla..st et vanaema käis ukse taga koputamas, et kas ikka elus olen..ja hiljem käisid kassid (isegi vannis käis üks neist minuga koos :P)
    aga stendersi pallikesi olen kasutanud ja erinevaid soolasid ka. muidugi vanni suudan ma end täielikult ära unustada. mulle meeldib sinna juba siruli visata, kui vett vaid pool vanni täis on, ja unustan ma end sinna nii kauaks, et lõpuks tuleb vett ära lasta ja uut kuuma juurde... tunnike vannis vedeleda pole mu jaoks probleem :P veini juua seal on mõnus, külmal talvel ka kuum kakao või kohv on hea. Ja loomulikult on tore, kui vannis on peale enda keegi veel... :P irw..vett kulub palju vähem!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hahaha, aga minu meelest on kahekesi vannis kitsas. Vähemalt mitte koduvannides. Ja mina end naljalt väga ära ei unusta. Max 30min. Siis ma juba tunnen, et olen megakrimpsus ja pean minema. Aga see on küll tõsi, et ma ronin ka vanni juba siis kui ainult põhjas vesi on. No mitte ei kannata oodata :)

      Kustuta
  2. Igasugused vannid on megamõnusad! :)) Mina naudin ka mulle, kuid see heli tõesti väsitab.
    PS! Kus kadus vannivahu pildilt seljal olev tätokas? :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pesin :D Aga tegelikult on tegu vana pildiga :D

      Kustuta
  3. Oiii, ma sain nii paju uut teada:) ma jumaldan vanni, endal ka mullivann, kuid seda ei kasuta, 3 lapse ema:D:D:D Pole aega! Sellepärast istun vannis ilma mullita ja kindlasti peab olema vannivaht:)Ma lausa puhkan vannis ja kui vahel olen nii väsinud ja tuju 0% siis vann on minu rohi!))))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Supper! Nõusnõusnõus ja kui lapsi on ka kolm, siis vist vaikne vanniskäik on lausa paradiis :)

      Kustuta
  4. Olen täpselt samasugune vannisõltlane! Samuti on vann 100 korda parim ravim külmetuse ja kurguvalu vastu kui ükskõik mis tablett. Ja samamoodi ei saa vannist lahkuda enne kui kõik sõrmed ja varbad krimpsus :D

    VastaKustuta
  5. Minule ka meeldib väga vannis käia. Vahest panen veele juurde veel nt sidrunimahla ja mett, roosi õielehti, hooajal ka pojengi õielehti. Põlevad küünlad tekitavad ka hea tunde. Tavaliselt enne vanni minekut olen ennast ära pesnud ja siis ligunema jäänud, sest kuskilt jäi kõrvu et hiina (või jaapani?) naised leiavad, et oma kehamusta vees pole hea liguneda ��. Muidu varem ikka oli enne leotus ja siis pesu. Ja siis oli veel kombeks kohvipuru ja mee seguga ennast koorida. See oli väga väga hea ja kohvipuru pole teravate servadega ka, siis ei tohiks ka nahale vigastusi tekkida

    VastaKustuta
  6. Oo kui mõnus. Ja sidrunimahlaga pole enne proovinudki! Aga seda kehakoorijat olen küll katsetanud. Olen ka seda teinud, et kohvipuru ja dušigeeli seganud ja sellest saab ka mõnus kehakoorija, mis väga mugav kasutada :)

    VastaKustuta
  7. Mulle väga vann meeldib, kahjuks mul kodus vanni pole. Seda rohkem teen õhtuti jalavanni :).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ojaa, jalavann on ka megamõnus, aga ma olen just selle organiseerimisega laisk :P Olen proovinud ka neid vibreerivaid jalavanne. Need on ka päris mõnusad tegelikult.

      Kustuta
  8. Vann on ikka saunale ja dusile mõnus vaheldus. Selleks peab aega võtma ja rahulikult mõnulema vahukuhja sees. hea lõõgastus:)

    VastaKustuta
  9. Mulle meeldib väga vannis käija.Endale meeldivad väga Joik vannitrühvlid(ühed lemmikud on lavendli omad).Ma käin täitsa vahel päevasel ajal vannis(siis on 1 laps lasteaias ja teine koolis) saan mõtleda oma mõtteid.Ja peale vanni saan nautida kuum teed sidruniga.Kindlasti proovin neid magneesiumi jalavanne.Midagi uut ja huvitavat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Just! Kas Joiki asjadega võis olla see, et peale nende kasutust peab hullult vanni küürima, sest vann jääb ligaseks ja väikesed taimetükid jäävad igale poole? :P

      Kustuta
    2. See ja ainuke vastik aga selle eest hea niii pehme ja hea😊

      Kustuta
  10. Jõudsin piiika kommentaari kirjutada, kuidas ma vanniskäiku armastan ja mida vanniveele lisan ning postitama hakates kustus kõik ära :(
    Seega lühidalt uuesti - vannivaht on must have ja vahvaid vannikuule olen tahtnud juba ammu proovida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehe, kuidas Teil kõigil täna miski postitamisdraama :D No hea, et nüüdki said hakkama :)

      Kustuta
  11. Ma käin ka vannis. Ei oskagi ilma selleta enam elada. Tavaliselt kasutan vannivahtu ja aegaajalt ka vannisoolasid. Hetkel siis kodus joki oma. Mingi aeg olin armunud vanniõlisse, sest nahk kuivas meeletult aga peale vanniõliga vanni oli siidine ja pehme.
    Vannis käin aegajalt lõõgastumas aga ka siis kui väljas on mega külm olnud. Eriti kasutasin vanni siis kui olin hädas kõhuspasmidega... see rahustas ja lõdvestas lihaseid.
    Üldse armastan ma vett ja spasid :) vb on see seotud mu tähtkujuga ;)
    Vanni minnes mõnikord naudin vaikust mõnikord panen muusika mängima. Oleneb milline päev on olnud. Küünlaid kasutan ka aegajalt...oleneb mis on vanni eesmärk... siis ei puudu ka klaas veini. Muuljuhul haaran kaasa sidrunivee :)
    Mulle mu vann ei tee kui just keehi ei taha tulla kõrrega neid puhuma ;)
    Nagu ma eelnevatest kommentaaridest ka lugesin pean tõdema et paljud inimesed ei armasta vanni - nad on veendumusel et inineses hulbivad seal mustas vees. Mina sellega ei nõustu. Saab ju ennem alati ennast ära pesta ja ma ei kujuta ette kuidas nad julgevad siis spas käia...
    Minu jaoks vann on asendamatu :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Hehe, juba kujutan ette kuidas keegi Sulle kõrrega mulle vanni puhub :D Sinu kommentaari peale tahaks kohe vanni minna :P

      Kustuta
  12. Hea kerge elu :D Meil, kui kiisud on vannitoas vanni ajal, siis üks neist ronib sulpsti vette ja pidu läbi :D Uks peab kinni olema, sest igasugused vannividinad võivad neile ohtlikud olla. Ja siis nad kisavad ukse taga terve selle lõõgastava vannisoleku aja :D Ehk, enamasti ma vannis ei käi. Vahel harva veab ja siis saan kasutada ka oma vahvaid vannipomme jms! :)

    VastaKustuta
  13. Oi jummel küll! Oota, aga kassid vabatahtlikult hüppavad vette v? Meie omad armastavad vahtida, aga sisse nad küll ei ole nõus tulema :O

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 1/5st kassist armastab vett :D Tal on oma minibassein ka, mille vahel elutuppa veame. Magab meil kraanikausis jne. Ta on vist üldse koer... asju toob ka suus ja vahel sulistab veekausidki tühjaks. :D Aga teised 4 samamoodi vaatavad, uudistavad, aga kui käpaots märjaks peaks saama, siis on paanika lahti! :D

      Kustuta
    2. Hhhehehehee, põnev elu Teil siis ju :)

      Kustuta
  14. Mina olen selline imelik inimene, et minule meeldib vannis (ja saunas) käia ainult rasedana. Ja päris lõpurasedana. Ma olen kaks last kandnud ja sünnitanud ja mõlema raseduse ajal hakkasin ihkama sauna ja vanni umbes kaks kuud enne sünnitustähtaega. Esimese raseduse ajal elasin kohas, kus vanni polnud ja seepärast käisin viimase kahe raseduskuu jooksul umbes mitu korda nädalas Aura tervisekeskuses ja mõnulesin aroomisaunas. Teise raseduse kandmise ajal elasin korteris, kus on vann ja päris viimasel raseduskuul käisin vannis lausa igal õhtul. Kaua seal olla ei kannatanud, aga õhtul ei olnud nõus enne magama minema, kui vannis olin saanud liguneda. Sa ei taha teada, milline mu veearve pärast oli! :-) Ja pärast mõlemat rasedust on olnud ka see ühine näitaja, et kohe, kui ma olen sünnitanud, ei taha ma enam vanni ega sauna nähagi. Selline imelik inimeseloom olen ma! :)

    VastaKustuta
  15. Õnneseen Krista! Saab vannis mõnuleda! Mul kahjuks veeallergia, nii et kiire dušš ja kuivatama!

    VastaKustuta