teisipäev, 19. detsember 2017

Avastusi värske emana

Hei,


Sain Teilt nii palju postiivset tagasisidet, et julgen taaskord beebiteemalise postituse teha :)
Seekord mõtlesin kirjutada asjadest, mis ma alles nüüd teada sain või avastasin või teisiti arvasin olevat.


Minu uus ja ilus LoLo imetamispusa (LoLo riided leiad instast ja FBst)

Alustuseks külalised. Räägiks sellest teemast. Kui ma kuskil tagapool mainisin, et väsisin veidi külalistest, siis nüüd olen juba harjunud veidi ja meil on ka mingi rutiin Roosiga tekkinud (pluss miinus 6 tundi, aga siiski - HAHA). Seega kallid sõbrad, tuttavad. Nüüd olen valmis Teid eriti rõõmsasti vastu võtma. Loomulikult, mitte sissekolimisplaaniga. Ehk siis ideaalis tunnike, poolteist. Edasi juba hakkab tavaliselt Rosana endast teada andma ja siis on mul jubekeeruline külalistega ja Rosanaga tegeleda. Mulle tekitab see stressi, sest tahan mõlemat asja hästi teha, aga kumbki ei õnnestu sedasi. Seda enam, et ikka veel ei ole ma avaliku imetamisega sinapeal. Nii et jah.


Mis on ideaalne külakost? Mähkmed :) Jah, mähkmed. Neid läheb vaja ja nende üle rõõmustame me kõige enam, isegi kui see tundub Teile igava kingina. Mitte, et ma teaks midagi mähkmete ostmisest. Olen kõigile, kes on küsinud, sama öelnud ja siiani pole me pidanud mähkmeid ostma. Eks näis kaua me nii vastu peame, aga praegu peaks meil veel poole kuu jagu vähemalt varu olema, kui mitte rohkem. Mõnus ju! Enne kui neid kingiks viite, siis uurige enne mis suurust tita kannab ja äkki on tal eelistused. Mina olin raseduse ajal juba eeltöö ära teinud ja statistikat võrrelnud. Enamuse lemmikuteks olid Huggies Elite ja Pampers Gold vms. Muumid pidid olema kõige ökomad mitte-ökodest (ma ise ei ole uurinud, seega ärge maha lööge kui valesti ütlesin). Meie elu on näidanud, et Huggiesid on kõige paremad. Muumidega oli meil üks kakaõnnetus teise otsa (sorry sõbrannad, kellel veel lapsi pole :D).

 Riided on armsad, aga palju me neid ikka kanname ja neid kingitakse meile ka. Samuti ei tee paha kui haarad kaasa midagi kohvikõrvast, mida Sa ise soovid. Nii ei pea mina muretsema, et Sulle minu ostetud koogike ei meeldi vms :) Me ikka päris stabiilselt võtame Roosiga külalisi vastu iga nädal vast 4-5 külalist. Mõnikord ühekaupa, mõnikord kahekaupa. Mõnikord käime külalistega jalutamas.


Ärge saage mu jutust valesti aru ja ärge võtke seda isiklikult. Eriti need, kes on juba käinud ja teinud kõike risti vastupidi kui ma kirjutasin. Ma olen juberõõmus, et Te leiate aega meid külastada ja kinke pole üldse vaja. Ja see, et Te olete vaeva näinud ja poes sobilku pükskostüümi või kleidikese otsinud ja leidnud. Aitäh aitäh aitäh. Ma pigem kirjutan seda üldselt ja arvan, et ma pole ainuke ema, kes nii mõtleb. Võibolla on sellest abi kui veel oma pisibeebidega sõbrannasid külastate.


Teate, ma olen ise oma lapsele saanud valida ühe body (Täht on sündinud) ja koos Taaviga kolm body ja kõik. Rohkem oleks patt olnud osta, sest meile on neid niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii palju kingitud, et me ei jaksa neid ära kanda. Võibolla on see hea... ma ei tea.

Minu ostetud body :)


Aga kui nüüd igapäevaelu juurde naasta, siis olen teinud selle kuu ja kolme päeva jooksul mõned avastused, millele ma enne ei mõelnud:


1. litritega riided ei sobi enam kanda, kuna need on teravad lapse nahale

2.käevõrusid ei saa ma ka enam kanda. Pulsikell vaid on ümarate servadega.

3.hobusesaba on no-no. Kas krunn või punupats.

4.kohvi võib rohkem kui 1 tass päevas juua ka imetamise ajal (best avastus ever)

5.gaasivalude korral aitab kõige paremini ergobaby kott (infant sisuga) ja siis saan mina kokata või blogida vms.- kergelt pean liigutama end ja Roosi magab nagu inglike.

Roosi ErgoBabysse ja kokkama!

6.geelküüned ei sega lapse eest hoolitsemisel

7. ma jõuan 1 kuu peale sünnitust trenni teha :D

8.imetamiseks on ka vaja läbimõeldud riietust või veel parem imetamisriideid, sest muidu: näiteks jõulupeole tavalise kleidiga minnes... tuleb imetamiseks terve kleit üles kiskuda ja poolpaljalt last imetada :D

9.lõhnaõlisid ma peaaegu ei kasuta ja kui kasutan, siis turjal ja seljal, sest siin ees kaela ja rinna juures viibib ju minu Roosike nii palju. 

10.deodoranti kasutan ka minimaalselt ja naturaalset mäekristalli või muud ökomöko värki.jne.


Neid on kindlasti veel, ja oleksin väga rõõmus, kui Te neid minuga jälle jagaksite. Kas siis kommentaarides või otse.

Siin pildil ongi Roosi oma uue megakena kleidiga ja uue uhke kiisuga, kellel Roosi nimeline lips. Aitäh armsatele tädidele, kes nii uhked kingid tegid.


Oma keha kohta avastustest niipalju, et sünnitusest olen taastunud ning kehakaal on paar kilo raskem kui enne. Loodan, et rinnad (mida mul ikka ei ole) kaaluvad vähemalt 1 kilo sellest, kui mitte rohkem :D Optimist nagu ma olen. Haha. Aga ega välimus funktsiooni muuda, sest Roosi on kenasti üle kilo ühe kuuga juurde võtnud, nii et naised- ärge muretsege. Rinnaga saab ikka toita :)


Figuur aga ei ole mul enam sama. Ma ei ole veel absoluutselt rahul endaga enamus oma garderoobis leiduvates riietes. Praegu olen rahul kui kannan raseduse ajal kantud riideid. Vöökoht on see, mis mulle ei meeldi. Midagi ei ole teha. Elame ja treenime edasi. Eks füsioloogiliselt loksub ka kõik paika umbes 60 päeva peale sünnitust, seega vaatame mis kuu pärast toimub.


Mind kimbutavad mõned tobedad pisiprobleemid, mis on justkui vanainimesehaigused, aga usun, et need mööduvad ruttu. Vast on see hormoonide möllust :)


Komenteerige ja kritiseerige julgelt. See on elu. Ja mõnusat jõuluaega.


Ps. loodan enne jõule veel ühe postituse teha kui Roosi võimaldab. Olge mõnusad!


4 kommentaari:

  1. Nii tore, et sa nii avameelselt ja otse räägid. Mulle meeldib :) ilusaid joule teie perele!

    VastaKustuta
  2. Minu juures astus tuttav, külla, enne oli räägitud, et max tund saame istuda juua kohvi ja kujutad sa ette ta istus 5 tundi!!!!!! Ma hakkasin juba koduste asjadega tegelema🤦🏻‍♀️😩aga ta muudkui istus ja istus! Ütlesin, et mul vaja last lasteaias ära võtta kell oli siis 16 ja ta läks minuga😆😆😆 enam ma teda ei kutsu ja teistele külalistele ütlen otse, mul on soni jaoks aega 2 tundi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi. 5 tundi! Siis ma juba vist vihjaks, et kuule okei, tänks, et tulid, aga ma nüüd kupataks Su koju, sest meil on tegemist 😊🤗

      Kustuta