neljapäev, 21. detsember 2017

Jõulustress või heategevus ja jõulurahu?

Hei,


Alustan sellest, et jõulud mulle meeldivad. Ausalt!

Ja mõtlesingi,et teen ühe postituse jõuludest enne jõule.



Ja kui veel lumi on, siis on eriti pro.

Alustuseks tahaksin teha statementi, et jõulud ei pea olema stressirohke aeg, ega mingisugune shoppingu-hullus. Mul pole vist kunagi olnud. Vahel on erinevates kohtades jõulupeod veidi kattunud, aga see on ka kogu stress. Jõulud on tore aeg ja kui valmistuda aegsasti, ehk teha varakult kingid ja kaardid ja ostud ära, siis detsembris mingit stressi ei ole.




Jõulutuled muudavad mu meelest linna eriti ilusaks.

Minul on kombeks juba kuskil suve teisest poolest hakata jõulukinke kokku ostma. Sügisel teen suure tabeli sugulaste ja sõpradega, et kes, mis ja kuidas. Novembris kindlasti on mul juba kingid pakitud ja enamasti süsteemselt (perede kaupa) suurematesse kottidesse pandud. Sel aastal olen veidi lohakam olnud, sest olen ju kodus koguaeg :) Ja saan veel neid sättida siia-sinna.


Kaarte armastan ise teha. Ostan enamasti seda Eesti enda ökokartongi ja siis leiutan sealt edasi. Kiire ja ilus on see kleeplint, mis on nagu pits. Sellega jäävad kaardid stiilsed ja kenad. Minu moto on ju alati less is more.


Ma armastan kinkide tegemist, planeerimist, pakkimist ja kogu seda majandust. Mulle hullult meeldib kinke teha. Saada meeldib mulle neid tunduvalt vähem. Ma lapsena alati imestasin, kui keegi nii ütles, aga nüüd olen samasugune. Kinki saades tekib selline tunne, et oi aitäh, poleks pidanud... aga tehes sellist tunnet ei ole. Siis teed ju kogu südamest :)


Aga kinkidest endast: mulle meeldib saada praktilisi kinke, mis ei jää kapi servale seisma. Seepärast teen ka tihtipeale praktilisi kinke. Ja minu meelest ei ole sokid või tee või karp kommi üldse paha kingitus. Seetõttu püüan ise ka teha enamasti praktilisi kinke. Võib-olla see ei meeldi mõnele, aga kinki tehes lähtun ju heast tahtest ja sellest, mis mulle sobilik tundub. Kuidas Teile meeldib? Kas pigem sokid ja küünal või miski lauamäng, mida Te ei mängi? Mina olen alati esimese poolt.




Minu tehtud piparkoogid

Mina arvan, et inimesed ise tekitavad endale jõulustressi sellega, et nad jätavad kõik viimasele minutile. Ma ei kavatse isegi toidupoodi minna 23/24 detsember. Jõulud on tegelikult just mõnus aeg, kus ollakse perega, tehakse head süüa ja puhatakse veid tööst ja kohustustest. Rõhk peaks olema ju sellele, mitte asjadel ja kinkidel ja shoppingul. Ja ärge saage must valesti aru, ma pole päris tarbimisvastane, aga ma leian, et sellest ei tasu endale ise stressiallikat tekitada. Jõuluaega peaks nautima.




Mina teen ka trühvleid lisaks piparkookidele.

Minule on jõulud alati meeldinud ja sel aastal, lapsega kodune olles, saan seda veel rohkem teha. Jõulutuled, küünlad, kaunis linn, vahel lumi. Piparkookide küpsetamine ja kaunistamine ja kuusk. Oh ja see kuuselõhn toas...



Roosil on ka väga palju jõuluriideid. Me kanname neid kõiki vapralt :)

Ja üks asi veel, millest ma rääkida tahtsin: kuigi me võiksime olla aastaringselt lahked ja teha head, siis mina ei näe selles midagi halba, et jõulude ajal on heategevus forseeritud. Osad pahandavad, et oh, mis mõttega annetada, kui terve aasta ei anneta, siis miks jõulude ajal. Aga miks ka mitte, küsin mina. Minu meelest on head teha tore. Eriti kui Sul on selleks aega või raha.


Olen ka mitut kampaaniat sel hooajal toetanud ja siin on mõned, kus saate ka kohe kaasa lüüa.. . (ärge võtke seda kui reklaami, aga kui südames tunnete, et tahate ka head teha, siis laske käia):



Valuta algus


Kingitud elu


Tartu Koduta Loomade Varjupaik


Olerex



Ja heategevus ei pea olema raha. Sa võid ju teisiti ka head teha. Võimalusi on palju. Leia enda jaoks sobiv ja ole olemas. Alati ei pea olema heategevus suure kampaania raames. Mõnikord on hea tegu ka naabriproua abistamine või helkuri kinkimine jalakäijale.


Olge siis kõik lahked ja olge rahulikud. Soovin Teile kõigile, armsad lugejaid, siiralt toredaid jõule ja säravat uut aastat! Palju kauneid hetki, mida nautida ja palju häid inimesi ning õigeid otsuseid.


XOXOXO

2 kommentaari:

  1. Kinke teha on tõesti tore, aga siis kui Sa saad kingi, siis ära mõtle :"oh poleks tarvis olnud", vaid et "oh, millist rõõmu talle valmistas, et sai mulle kinki teha!" ;) :D
    praktiline kingitus on alati hea, eriti kui kinkija ise taipab valida. mulle väga ei meeldi see, kui küsitakse, et mida on tarvis? no ei taha otseselt seda, mis tarvis on, tahan seda, mis kinkija arvab, et mul vaja oleks. see näitab,kas ka kinkija tunneb mind :)
    mõnusat ja rahulikku jõuluaega...
    ...sa ikka tead, kui väga ma kadestan sind praegu?! :D laena mulle Roosit, et ma saaks ka kodus olla...

    VastaKustuta
  2. Ka väga hea mõttelend (Y). Aga kui laenan, siis tööst sa ikka priiks ei saaks :D Paipai ja hüva jõulu :*

    VastaKustuta