teisipäev, 16. oktoober 2018

Saka mõis

Hei,


Tavaliselt broneerime kõiki asju booking.com kaudu, aga seekord... Seekord sattusin ei tea kuidas chilli.ee lehele ja leidsin sealt vahva puhkusepaketi Saka mõisas. Ega ma pikalt ei mõelnud. Vaatasin, et lapsesõbralik ja ostsin ära.




Killukesi meie toast ja esimesest jalutuskäigust seal.

Vaatasin kohe, et kehtis vaid paar kuud, aga tundus, et aega nagu oli. Siis kui juba oli parajalt aega möödunud, avastasin, et mul on täitsa broneerimata see värk. Viga kiirelt parandatud ja nii me sel pühapäeval Saka mõisasse sõitsime.




Selfie by the sea.




Eelnevalt broneeringut tehes teatasime, et tuleme lapsega ja soovime voodit talle. Saime ka.
Meie paketis oli ööbimine, kahekäiguline õhtusöök, spakülastus ja hommikusöök. No mida veel tahta. Haha, me küll tahtsime ja sõime seal ka lõunat ja võtsime hommikuspad lisaraha eest... Aga üldiselt oli pakett hea.




Retseptsioonis vedeles selline kass. Roosile väga kassid meeldivad.



Saka mõis on Tartust veidi vähem kui 2h kaugusel ja asub mere ääres. Ilmaga vedas meil tohutult. Päike ja soe ja ilus. Mõnna. Roosi magas osa teest ja kohale saime kenasti. Maja ise oli kena ja korralik. Väljastpoolt vaadates ta küll mõisat ei meenuta, aga kena ikkagi. Tuba oli meil tavaline, ehk meie jaoks natuke väike. Ruutmeetrite osas just. Aga saime hakkama. Oleme harjunud laiutama. Tuba oli hästi puhas ja seal ootas meid pudel jahedat vahuveini. Yay! Ja ka lapsevoodi oli juba tehtud ja ootamas.





Ja meri... seal oli kohe meri ju! 


Viskasime asjad tuppa ja Roosi vankrisse ja läksime jalutuskäigule ja ilma nautima. Seal on kus jalutada (laste mänguväljak, miski kivide väljapanek, mere äärde saab alla treppe mööda ronida, tenniseväljak, lisahooned, park jms). Siis läksime restorani lõunat sööma. 




Meie tutvumisring Saka mõisa pargiga.



Isegi väike laste mänguväljak oli neil olemas. 



Restoran oli minu meelest päris tasemel ja toidud head.


Restoranis oli väga hea teenindus ja meile pakuti kohe söömiseks peretuba. Roosi oli esinemistujus ja jauras ja meid juhatati eraldi restoranituppa, kus ka kaetud lauad ja laste mängunurk. Igal pool olid ka laste söögitoolid. Nii vahva. Teenindajad olid meeldivad ja söök hea. Taavi virises nats pardi kallal, aga tegelikult oli ok.




Restoran ja meie lõuna.



Kella neljaks oli meile spa broneeritud. Arvasime, et spa on nii väike, et rahvast lastakse jupiti sisse. A me olimegi ainult kolmekesi! Mina ja Taavi ja Roosi! Peen värk. Spa oli pisike. Kaks sauna, miski sinkavonka dušš ja bassein. Jalabassein ( no see soe ja külm vesi asi, teate küll!) ja väike soe bassein hetkel ei töötanud. See meid üldse ei häirinud. Roosile meeldis väga ujuda ja möllata. Aurusaunas oli eukalüptiaroom ka, mis mõjus hästi Roosi nohu riismetele.




Toitu oodates ja Roosi huumoritegu vaadates :)


Peale spad proovisime Roosit magama panna, kuna ta oli maru unine. Absoluutselt ebaedukas ettevõtmine. Läksime õhtusöögile. See oli meil paketis sees. Saime valida kahe prae ja kahe magustoidu vahel. Võtsime kõik variandid ja juurde veel oma jooke. Väga mõnus. Seegi kord istusime eraldi peretoas ( ei, see ei ole pisike tuba, see oli ka uhke söögisaal, kaetud laudade ja volditud riidest salvrätikutega plusssssss laste mängunurk). 




Peale spad tegin toas ka maski (alati teen seda kui Roosi magab) ja see oli paras huumor, kuidas Roosi mind uudistas ja natuke kartis alguses :D Kahju, et ei filminud. 




Rosana läks õhtusöögile omal jalal .


Roosi õhtusööki ootamas.


Issil jäi tekiila kõrvalt sidruneid üle ja Roosile need meeldisid, kuigi nägu oli nats hapu :D


Minu fixed menu´s oli creme brulee (paketis) ehk ma valisin selle.


No peale õhtusööki ei olnud meil see-eest mingit probleemi Rosana magamapanekuga. :D Nii väsinud oli teine. Vahtisme ise veits tvd ja oma nutimajandust ja isegi mina läksin juba 11 ajal magama. Tõeline puhkus. Vaikne oli ka.






Hommikuks olime endale 8ks spa bronninud. Taavi vedeles veel ja meie saime Roosiga siis seekord üldse kahekesi terves spas mulistada. Oli uhke küll.




Peale hommikuspad tuli ikka pereselfie ka teha.


Edasi läksime hommikust sööma. Hommikusöögivalik oli väga hea ja suur, arvestades kohta ning mis on hea näitaja nii minu kui Taavi meelest: kohv. Kui termoses on kohv hotellides, siis on see enamasti miski tökat. Aga täna oli seal termoses reaalselt normaalne ja hea kohv. Ma pidin lausa kaks tassi võtma. Ma sõin kõike alates räimest kuni vahvliteni. Jah, neil olid need head rulli keeratud peaaegunaguvanaematehtud vahvlid ka hommiksöögilauas. (pannkooke oli ka ja kõike muud ka).


Kõhud täis, panime asjad autosse ja Roosi kõhukotti ja laskusime alla mere juurde mööda pikki treppe. Vahtisime merd ja korjasime kive. Lõõtsutades ronisime tagasi üles. No alla oli ikka lihtsam tulla! Kojusõit läks ka kenasti. Osa teest Roosi magas ja Mustvees oli meil kohvipeatus. Ilm ikka super ja sinna Saka mõisasse soovitan täitsa minna. Isegi kaalume, aga toa peaks suurema siis organiseerima.




Mere äärde sai mööda treppi. Arvake ära, kas üles oli raske ronida :D


Olge mõnusad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar