kolmapäev, 6. veebruar 2019

Täitsa PIME õhtusöök

Hei,


Täna käisin väga väga põneval ettevõtmisel: pimeõhtusöögil Vilde ja Vines. No see on kogemus omaette ja soovitan sajaga! 






Taavile meeldib teadupärast kinke teha. Nii ta siis üks päev taaskord jalutas Kaubamajas ( olles teel toidupoodi) ja jäi lilleleti juurde. Seal oli aga riiulitäis kingitus.ee pakkumisi. Ju see hakkas talle silma ja tegelikult ta teab ka, et ma väga lõikelilli ei armasta ( no nendega on koguaeg mingit jändamist ja siis nad lõpuks närtsivad ära), ja nii ostiski ta pimeõhtusöögi kahele Vilde ja Vines.





Vilde ja Vine

Kui ta seda mulle kodus üle andis, informeeris ta kindlameelselt ja palun väga ja et tema minuga kindlasti ei tule. Vaadaku ma ise kuidas ma endale kaaslase leian. Vaikimisi oli plaaniks ikka mu ema selleks kaaslaseks võtta, sest ta käib meil siin Tartus ( Tallinnast) põhimõtteliselt iga nädal vapralt last hoidmas, seni kuni meie treenime ja chillime koguaeg. Oleks ju aus, kui ta ka saaks nö linna peale siin Tartus.




Ikkagi välja: seelik ja käekotike olid MUST BE


Plaanitud, tehtud ja reserveeritud sai kõik kiirelt. Valida sai kindlate kuupäevade vahel. Võtsime esimese. Õnneks enamvähem klappis (kui välja jätta see, et mu ema tuleb kahe päeva pärast jälle Tartusse :D ).


Klapid pähe ja minek!

Täna oli see päev. Meilis oli kästud 15 minutit varem kohal olla. Me olime ka. Eriti ei olnud sellel mõtet, aga olgu. Jõudsime empsiga ühed veinid teha. Ps. soovitan: võtsime seda punast Uus-Meremaa pinot noir veini. Väga bueno! Siis loeti meile sõnad peale ja anti silmaklapid. Kuskil jäi mulle silma, et õhtusöök on 1,5 h. Kohapeal saime teada, et meil kulub 2h ja 45 min!!! :O Ma pole kunagi nii kaua söönud vist :D Käisin siis igaksjuhuks enne veel tualetis ära, sest öeldi, et ega nad eriti välja ei taha kedagi pärast enam lasta :D




Ootasime ja jõime veini (veel tavakohvikus)


Aga. Silmaklapid peas, lasti meid kahekaupa valguskindlasse ruumi. Alguses teenindas/juhtis vist oma maja mees-teenindaja ja pimedas ruumis võttis üle siis see naisterahvas, kes ise pime on ja kes neid õhtusööke üle Eesti korraldamas käib. Kättpidi juhatati tooli. Ootasime kuni kõik istuma said. Siis loeti veel sõnad peale ja korjati ära need telefonid, mis polnud välja LÜLITATUD, sest hääletuna tekitab telefon ikka valgust ja see oli keelatud. Ka pidi käekellad ära võtma, sest osad helendavad pimedas. Ja nagu Murphy, suutsin ka mina ühe Fossili kella kätte visata, mille seierid pimedas helendavad.


Selle ukse taga oligi see pimendatud ruum.

Kui sõnad peale loetud, siis klapid olid esiti veel peas ja tegime tutvumisringi, et rääkisid kuidas sa siia sattusid ja mis su nimi ja millised ootused.  Siis võis klapid ära võtta. Mitte MUHVIGI ei näinud. Nagu reaalselt. Ulmevahva. Vaikselt katsusime lauda ja mis kus oli. Enne söömist oli veel üks mäng, kus anti edasi purgikesi, mille sees oli midagi ja pidi ära arvama mis seal on ( nt piparmünt, kohvioad, kaneel jne). Sellel oma maja teenindajal olid mingid öö-prillid, ehk tema nägi teenindada ja asju lauale panna ja nõusid võtta. See oli ka huvitav.


Esimene eesmärk oli endale vett valada. Igaüks sai 1 Saaremaa vee ja klaas oli ka, ja pidi valama. Hakkama sain!


Edasi olid söögid: eelroog, praad, magustoit. Alguses arvasime, et noa ja kahvliga on raske pimedana süüa, aga kui magustoitu pidi ainult lusikaga sööma taldrikult, siis vot see oli juba raske. (toit pani ees minema, kuhu ei näinud ja katsu sa siis kuidagi...). Toidud olid maitsvad, aga hästi mitmekesised st oli palju erinevaid kalasid ja lihasid ja nii mul kui emal oli peale seda pigem raske. Eks see ka, et me muidu kungai naljalt kolme käiku ei söö. See oli küll vale jutt kuskil netis, et portsud väikesed olid. Ei olnud midagi. Täitsa ok ja suured olid. Lõpus võtsin rõõmsalt kohvi ka, aga: koort pidi ise valama. Vot see oli keeruline, kust sa tead, palju sa juba valanud oled? Ütleme nii, et sõrmed käisid ikka toidus ja kohvis ära küll :D




Eelroog
Praad



Magustoit

Pärast pandi esialgu küünal põlema ja siis pimedamad tuled ja siis järjest eredamaks. Eks silmad olid päris tundlikud valgusele kui 2,45h pimedas istuda.




Tegu oli põneva ja huvitava ettevõtmisega, mida kindlasti soovitan proovida. Peaaegu kolm tundi, ilma kella, telefoni ja nägemiseta. Sa oled siin ja praegu ja Sul pole muud varianti. Huvitav ja teistsugune kogemus. Ma kindlasti soovitan... 

... Ja see naine, kes seda juhtis, oli ka megavahva.



4 kommentaari:

  1. Mälupildi (loe: maitsemeele ja tunde järgi) proovisid kodus sarnased toidud teha ja siis tegid pilti? Sest telefonita olite väidetavalt... aga fotokas ju ka teeb valgust... müstika minu jaoks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Toitusid näidati meile peale õhtusööki ja siis tegin ka pildid nendest 😅

      Kustuta
  2. Et saite teise portsu peale süüa ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Haha, ei, nood olid meile vaid vaatamiseks. :D Need sõi vist see teenindaja pärast ära :D

      Kustuta