pühapäev, 29. jaanuar 2017

Kui kangekaelne oled Sina ja meie kultuurne nädalavahetus :P

Hei,

Juhtumisi olen vahelpeal ka füsioterapeut ja oma patsientide rõõmuks või noh... et neil oleks hea vaadata, panen lõpuks ka oma blogisse mõned kaelaharjutused. Loomulikult ei ole need kõik kaelaharjutused. Aga neid saad Sa äkki töö juures või kooliski teha, ja oma kaelale seda rõõmu pakkuda. Parema ja individuaalsema kava jaoks pead mu juurde aja panema kas Arcticusse personaaltreeningusse (ooteaega peaaegu pole, aga on kallim) või polikasse (Gildi 8), kus on parasjagu kilomeertine ooteaeg, aga vastuvõtt maksab vaid 5€.

Meie keha on loodud liikuma ja nii ka Sinu ja minu kael.Meie kael ja selja ülemine osa on igapäevaelus suure koormuse all. Sundasendid, rasked kotid, halvad harjumused ning vähene liikumine. ( Jah, ka Sinu kael tahab liikuda ). Lisaks peab kandma kael Sinu pead, mis on umbes 4,5-4,9 kilo.Kui nüüd just kaelast rääkida, siis kaelalülisid on 7 ja see osa lülisambast on tunduvalt liikuvam kui rinna- ja nimme piirkond.

 Esimesed kaks lüli: kandelüli ehk atlas ja telglüli ehk axis on teistest veidi erinevad, sest nad on spetsiaalselt mõeldud kaela pööramiseks erinevatesse suundadesse, ka kõrvale. Nende lülide vahelised sidemed lasevad kahe luu vahelisel piirkonnal maksimaalselt liikuda. Ehkki kaelalülid on väga liikuvad, ohustavad seda piirkonda järskude liigutuste põhjustatud vigastused (avarii jpm.).

Lisaks pea toetamisel on kaelalülidel teinegi tähtis ülesanne. Kõigist lülisambalülidest on ainult nendel luudel avaused arterite jaoks, et viia verd peaajju, ja kanal seljaaju jaoks. See tähendab, et selle piirkonna manipuleerimisel tuleb olla ettevaatlik.

Siin on mõned kaelaharjutused, mida peaks tegema vähmalt 10-12x igat harjutust (videos on vähem, kuna tehnika ei lubanud korduste arvuga priisata- muidu poleks mahu poolest saanud seda üles laadida). Ja lõpuosas on mõnus massaaž vahurulliga. Enamus spordiklubides on vahurullid jõusaalis olemas nii et head rullimist!




See nädalavahetus oli muus osas päris asjalik. Käisin Arcticus tööl, tegin seal laupäeva hommikul kaks trenni: Seljatunni ja vahurulli tunni. Sealt sain ka osaliselt kinnitust ja inspiratsiooni oma kaelaloo jaoks. Siis koristasin kodus, käisime musuga söömas Gustavis ja õhtul käisime Ooperifantoomi suures Vanemuises vaatmas. Päris ok oli. Väga võimsad efektid ja kõvasti oli nähtud vaeva lavakujunduse ja kostüümidega. Koit Toome hääl oli aga minu jaoks vahepeal liiga vaikne/õrn. Kui oli tugevam koht, sii soli super, muus osas läks aga tsipa kaduma. Aga no ega ma polegi eriti musikaalne. Mis ma ka tean sellest asjast.Vaheajal sain mina pokaali veini ja Taavi ühe koogitüki. Full-house oli. Isegi lisakohad olid täis.

Ja täna! Olime ka tublid. Käisime suvilas mõõtmas ja vaatamas, et suveks kõike valmis saada ja õhtul olin otsustanud kokata, Tegin elus esimest korda kotlette ja tegin ka laimi-toorjuustukooki.

Lisan paar visuaali.


Krista elu esimesed veiseliha kotletid.


Laimi- toorjuustu kook :P

Ja lõpetuseks: aitäh mu kallis Taavi, et Sa oled olemas mu kõrval. Ilma Taavi toetuseta seda postitust poleks, sest tehnika jamas ja mina nutsin silmad peast. Sest nende videode tegemine oli paras jama, et nad ka üles saaks laadida.

 Detailid loevad ja kui Sinu kõrval on inimene, kes on tegelikult ka Sinuga, siis võib temaga koos marssida läbi tule ja vee. Aitäh kallis.

Ootan alati meeleldi Teie tagasisidet ja ideid! Peatse blogimiseni! :)







2 kommentaari:

  1. Kolmas harjutus oma sensuaalsete õlaringidega oleks Taavi poolt tehtuna nagu magustoit :D
    aga koogi osas tuli ju väga ilus ära, mul täitsa piinlik, et nalja teha üritasin :P
    Kas jack daniels on mingi salajane koostisosa kotlettides?

    VastaKustuta
  2. Hehehee. Meil on toiduõli jacki pudelis. Ehk siis kahjuks mitte 😁

    VastaKustuta