teisipäev, 17. oktoober 2017

Vorstivabriku...MIDA? Ja AUHINNA VÕITJA!

Hei,


Tahtsin ka jagada Teiega oma muljeid sellest põnevast Vorstivabrikutuurist, kus ma 12 oktoober käisin. Vaatamata vihmasele ja jahedale ilmale ja oma suurele kõhule, oli see väga põnev ettevõtmine. Soovitan kindlasti käia, kui vähegi aega ja jaksu on.
Me plaanisime Kadriga asja juba varakult ette. Ehk registreerisime end minejateks läbi FB leitud evendi niipea kui sellega tutvusime. 

Alustuseks avastasin samal päeval, et üks armas sõbranna tuleb ka veel sinna tuurile ja kohe enne algust sain ma temalt megaarmsa kingituse, mis ta kaugelt väljamaalt tõi. Aitäh Selje! 


Awwwwwww (L)


Olen varasemalt FBs stalkinud Ronk Ronk tuure, aga just Kummitustuuride näol Toomemäel, mis tundusid ka hirmus põnevad. Korra isegi üritasin registreeruda, aga kohad olid täis.
Seetõttu olin sel korral eriti põnevil, kui Kadril õnnestus meid kohe ära regada sinna.
Start oli meil siis Tartu Turu põssa juurest. Kadri tuli veel kahe lattega- ehk eriti ideaalne algus! Jalutad, naudid sooja kohvi ja kuulad (A). 


Sõber kahe kohviga on parem kui sõber ilma kohvita :D

Olime end eriti paksult riidesse pannud ja mina eriti, sest jopehõlmad ju kinni ei ulatu :D Kaasas olid meil ka vihmavarjud, mis kulusid marjaks ära. Arvasin, et me vaikselt loivame ja muudkui räägime. Almost. Tegelikult kõndisime reipal sammul punktist A punkti B ja rääkimine toimus kohal seistes, mis on ka õige, sest siis me kuuleme ja näeme. Plus meile näidati ka pilte vahepeal :)


Enne starti selfitasime notsu juures veidi.

Enne kui ma veel edasi seletan enda versiooni asjast, lisan siia FB ürituse teksti: 

Jalutuskäigul keskendume peale II maailmasõda Tartus levinud inimvorstivabrikuga seotud kuulujuttudele. Tuuril tulevad jutuks lood kadunud inimestest, turul müüdavast kahtlasest toidukraamist ja varemetest, kus usuti tegutsevat salapärane vorstivabrik. Need lood on osa Tartu suulisest ajaloost, mida võib vanematelt inimestelt tänase päevani kuulda. Muuhulgas räägime ka muid toiduga seonduvaid linnalegende. Verdtarretavad lood on parajaks julguseprooviks õuduslugude fännidele!

Regulaarne Ronk Ronk tuur, millest osa saamiseks tuleb end registreeridawww.ronkronk.ee 

Hinnad: Täispilet 10 euriSooduspilet 7 euri (õpilane, tudeng, pensionär)

NB! Maksmine sularahas!Kestus 1,5 hNB! 

Jalutuskäik toimub välitingimustes, iga ilmaga! (Soojad riided selga, vajadusel vihmavarjud kaasa!)

Tuuri lõpus pakume sooja jooki (hinna sees)!


Aga jah. kõndimise osas oli meie trajektoor Tartu Turu notsu juurest, Emajõe kallast pidi kuni MacDonaldsini ja sealt ümber Kvartali ja Shakespeari kohvikusse. Pisike ringike. Aga juttu jätkus ja oli sellegipoolest põnev. 

Kogu tuur lõppeski kohvikus Shakespeare, kus meile oli kaetud pikk laud tee ja kohviga. Väga mõnus istumine. 


My cup of tea :)


Sain aru veel lõpus, et neid tuure saab ka oma seltskonnale tellida, mis tundub eriti põnev. Mõtle! Korraldad sünnipäeva ja selle raames on Kummitustuur Toomemäel- mõnus jalutuskäik peale salatit ja enne torti. Äge ju!


Kavatsen kindlasti Ronk Ronk tuuridest veel osa võtta kunagi. 


Seniks aga, olge mõnusad!


Ja veel: Auhinna võitis seekord: ELE!
Palju palju õnne! 

2 kommentaari:

  1. " eriti ideaalne algus! Jalutad, naudid sooja kohvi ja kuulad (A)."

    hmm, huvitav, mina enda omaga küll jalutama ei jõudnud..või kuulama :D
    aga see oli tõesti tore ettevõtmine..
    ja nagu ma juba sulle pärast tuuri ütlesin, siis tänu sinule on mu kultuurielu küll aktiivsemaks muutunud :) aitäh! (ps! see tähendab, et mina olen võitja :D)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Awww. Nii armas. Ju Sul veab siis armastuses :) Aga kohvi pead õppima aeglasemalt nautima :P

      Kustuta